Entren en funcionament els nous radars de tram

Els quatre nous radars de tram entren en funcionament en fase informativa. Durant els dos primers mesos s’advertirà els conductors de l’obligació de complir els límits permesos, i a l’agost es començarà a sancionar.

30/05/2022 17:26 h

Ajuntament de Barcelona

Els nous radars de tram que comencen a funcionar estan instal·lats a:

    • Túnel de la Rovira, entre la plaça d’Alfons el Savi i la rambla del Carmel, en ambdós sentits, amb una velocitat màxima de 60 km/h.
    • Túnel de Badal, entre la plaça de Cerdà i l’avinguda Diagonal, en ambdós sentits, amb una velocitat màxima de 60 km/h.
    • Túnel de les Glòries, en ambdós sentits, amb una velocitat màxima de 50 km/h.
    • Ronda del Litoral, entre el barri de la Barceloneta i la carretera de Miramar, en ambdós sentits, amb una velocitat màxima de 60 km/h.

Els radars de tram incorporen una tecnologia de càmeres i lectura de matrícules que permet calcular la velocitat mitjana a la qual circula un vehicle i identificar els que superen el límit de velocitat de manera continuada. Eviten l’efecte frenada-accelerada que es pot produir als punts de control de velocitat fixos i permeten als conductors corregir al llarg del tram un excés de velocitat puntual.

Objectiu: reduir la sinistralitat

L’excés de velocitat és un dels factors que més influeixen com a causa indirecta d’accidents a Barcelona. Per això, un dels objectius municipals és reduir la velocitat a la ciutat, amb l’objectiu de consolidar Barcelona com a ciutat 30 i garantir el compliment dels límits establerts.

En aquest sentit, s’ha fet una aposta per dotar-se d’un sistema de control automàtic dels excessos de velocitat a través d’una xarxa de radars a l’interior de la ciutat, una mesura que respon als objectius que marquen el Pla de mobilitat urbana (PMU) 2024 i el Pla local de seguretat viària de Barcelona 2019-2022.

A més dels radars de tram, també s’estan instal·lant 17 radars de punt, situats majoritàriament en entorns escolars, que començaran a funcionar a partir del mes de setembre.

Etiquetes associades a la notícia