Dispositiu per garantir la seguretat, el civisme i la mobilitat al Primavera Sound

L’objectiu general és assegurar que aquest festival, que té lloc al Parc del Fòrum, se celebri preservant l’espai públic com a lloc de convivència, mantenint i millorant els nivells de civisme i seguretat. Hi haurà restriccions de circulació i d’estacionament.

29/05/2024 13:43 h

Ajuntament de Barcelona

De manera més específica, els objectius de la Guàrdia Urbana entorn de la celebració són evitar les conductes incíviques, les conductes de risc de la circulació i la venda ambulant no autoritzada. El dispositiu estarà actiu fins diumenge, 2 de juny.

Dins les mesures que s’aplicaran per millorar la seguretat i la convivència, es reforçarà la prevenció de violències sexuals. El recinte inclourà un punt lila d’atenció a les violències masclistes i LGTBI-fòbiques.

Afectacions de la mobilitat i reforç del transport públic

Pel que fa a les afectacions de mobilitat, s’estableix un perímetre de seguretat en què només es permetrà la circulació de vehicles de serveis, transport públic, taxis ocupats i acreditats, llevat del trànsit provinent de vehicles estacionats o del veïnat. Aquest perímetre estarà delimitat per l’avinguda del Litoral, el carrer de Josep Pla, l’avinguda Diagonal, l’avinguda d’Eduard Maristany i el límit del terme municipal de Sant Adrià de Besòs. A més, des de les 17.00 hores i fins a la normalització de cada jornada, es tancarà el perímetre de seguretat a la rambla de Prim, entre Llull i plaça de Llevant.

També es prohibeix l’estacionament de vehicles des de les 8.00 hores de dimecres, 29 de maig, fins a les 23.59 hores de diumenge, 2 de juny, en trams de l’avinguda del Litoral, passeig del Taulat i plaça de Llevant. A partir de les 12.00 hores del mateix dia 29 les restriccions s’amplien a un tram de l’avinguda d’Eduard Maristany.

També es reforçarà el transport públic, amb serveis de bus llançadora que connectaran la plaça de Catalunya amb dues parades properes a l’esdeveniment. Així mateix, s’incrementarà la freqüència de pas del tramvia de la línia T4 i es reforçarà la línia 4 de metro. Podeu ampliar la informació aquí i planificar els desplaçaments a través de “Com s’hi va”.

Restriccions als locals de restauració i reforç de la neteja

Altres restriccions que s’aplicaran seran als locals de venda de productes d’alimentació de 24 hores i els locals de restauració als entorns del parc del Fòrum, que tindran limitats els horaris de funcionament. També es reforçarà el servei de neteja i s’impulsaran itineraris per evitar que el flux de persones transiti pels carrers de Sant Martí amb més habitatges.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades