Prova de sirenes i alertes de risc químic a l’àrea del port i a la Zona Franca

El simulacre, durant el qual sonaran les sirenes i s’enviaran missatges als telèfons mòbils de la població present a les zones afectades, començarà el dia 29 de maig, a les 10.00 hores.

27/05/2024 12:49 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu és comprovar el funcionament de les sirenes, i familiaritzar la població amb el so que fan. La finalitat del sistema d’avisos és alertar la població situada a la zona vulnerable, de la manera més ràpida possible, de l’existència d’un accident en una indústria o instal·lació i que, en conseqüència, adoptin les mesures preestablertes de confinament o evacuació.

A Barcelona, només s’activarà al port i a la Zona Franca, però també es farà a municipis de l’entorn, a les comarques del Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Com serà la prova?

A les zones afectades, se sentirà el so d’inici d’alerta i, quan acabi el simulacre, el so de fi. El so d’inici d’alerta són tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons, i el de fi, un senyal continu de 30 segons.

En cas de ser dins o a la vora del radi d’audició de les sirenes, també es rebrà un avís d’inici de la prova al telèfon mòbil. Es pot consultar al mapa de Protecció Civil de Catalunya la localització de les sirenes.

En acabat es farà una enquesta breu per avaluar l’audició de les sirenes i si s’ha rebut l’alerta al telèfon mòbil a les zones afectades per la prova. Aquesta enquesta, activa des del mateix dimecres, es podrà respondre a través de qualsevol telèfon mòbil, és anònima i no s’hi recullen dades personals.

Etiquetes associades a la notícia