Arrenca el 19è Congrés d'Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya

02/05/2023 10:53 h

Andrea Hernández Guerra

Durant els dies 4, 5 i 6 de maig, el Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès acollirà la celebració del 19è Congrés d’Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya sota el títol “Dades en acció: de la modelització a l’explotació. Aquesta qüestió serà tractada des de la perspectiva de com les dades es modelitzen i s’estructuren en entorns tecnològics, tot pensant en el futur però, a la vegada, lligant-ho ja amb el present. I també fent-ho des d’una visió local però també internacional per conèixer què estan duent a terme actualment altres països sobre la temàtica tractada.

Organitzat per l’Associació de Professionals de l’Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya, les diferents jornades en què tindrà lloc el Congrés s’estructuren en ponències, taules rodones i experiències, aquesta últimes pensades per les aplicacions pràctiques nacionals des d’una visió arxivística en els entorns de govern de la dada. Per part de l’Arxiu Municipal de Barcelona, el dijous 4 de maig, a les 10.45 h, Ana Pazos, actual cap del Servei de Coordinació de Centres, durà a terme una presentació, juntament amb Enric Cobo, cap del Servei de Coordinació General d’Arxius del Departament de Cultura, sobre el Congrés d’Arxivística que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona l’any 2025 sota el títol “Coneixent passats, creant futurs”, per tal d’explicar als assistents com s’està preparant, des de les administracions públiques organitzadores, aquest gran esdeveniment.

Així mateix, l’Arxiu Municipal de Barcelona també serà present a la taula rodona “La veu dels i de les joves professionals davant el paradigma de les dades” que tindrà lloc el mateix dia 4 de maig a partir de les 12.15 h de la mà de Pilar Campos, arxivera de l’Institut Municipal d’Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona. Juntament amb ella, hi participaran Sònia Torreblanca (vocal de formació de l’AAC) com a moderadora, Laia Bota (consultora en transformació digital), i Martín Garcia (Data & Elasticsearch Consultant Architect).

Una de les activitats que està programada pel dissabte 6 de maig a la tarda és la 2a Fira d’Arxius sota el lema “El Carrer dels Arxius”, on l’Arxiu Municipal de Barcelona hi participarà amb un estand des d’on s’oferirà la possibilitat de provar un nou joc del “Memory” elaborat a partir de documentació conservada als nostres centres d’arxiu. Aquest joc és apte per a tot tipus de públic familiar i és una oportunitat per conèixer una petita part dels nostres fons a partir de la diversió que proporciona el tipus de joc escollit. Hi serem de 17 a 20 h, a la plaça Ramon Barnils de Sant Cugat del Vallès. Veniu a gaudir-ne!

Etiquetes associades a la notícia