Arriba a La Virreina el nou treball audiovisual d’Albert Serra

16/12/2015 13:59 h

Ajuntament de Barcelona

La Virreina Centre de la Imatge presenta l’exposició “Catalunya a Venècia. Singularitat”, un treball del cineasta Albert Serra que aquest any ha representat Catalunya en el marc dels esdeveniments col·laterals de la 56a edició de la Biennal d’Art de Venècia. A partir del concepte de singularitat, Serra ha concebut el seu nou treball com una gran instal·lació audiovisual que es podrà veure fins al 14 de febrer.

La inspiració originària d’aquesta proposta prové d’un diàleg entre Albert Serra i Chus Martínez sobre el concepte que dóna títol a l’obra. Singularitat és el terme amb què matemàtics i investigadors de la intel·ligència artificial es refereixen al moment en què la nostra relació amb les màquines canvia, quan la tecnologia deixa de ser una eina i esdevé un acompanyant de l’espècie humana.

Tot a la pel·lícula parla de l’ara, de l’abandonament de la complexitat, de les aspiracions de les faccions i dels individus, de l’absència d’intel·ligència en les relacions amb els altres, però també en la relació actual amb les cultures, amb l’art, amb el rigor com a sinònim futur de la bellesa.

Aquest treball, seleccionat per projectar l’art català en un dels escenaris internacionals de més prestigi, arriba ara a Barcelona gràcies a La Virreina Centre de la Imatge i a l’Institut Ramon Llull. Es consolida així una col·laboració iniciada amb la itinerància de l’exposició “25%. Catalonia at Venice”, una producció de l’Institut Ramon Llull per a la 55a edició de la Biennal de Venècia que, després de la seva àmplia repercussió internacional, es va presentar a les sales de La Virreina Centre de la Imatge a la primavera del 2014.