Arriba a Sant Martí la Didal Truck, servei mòbil d’assessorament tèxtil

El servei mòbil d’assessorament tèxtil Didal Truck s'instal·la al parc del Clot els dimecres, cada quinze dies, del 7 de setembre al 21 de desembre.

01/08/2022 08:55 h

Districte Sant Martí

Arranjaments tèxtils, transformacions de peces de roba i fins i tot tècniques d’upcycling. Tot això és el que s’ofereix des del servei gratuït Didal Truck per tal de prevenir el residu tèxtil i fomentar així l’economia circular. 

El servei compta amb l’assessorament d’una persona especialista així com les eines necessàries per ajudar a tothom interessat a allargar la vida útil de les peces de roba que s’hi duguin a través de diverses tècniques.

El punt de trobada és una furgoneta blava ben vistosa retolada amb el nom de Didal Truck i elements del món de la costura. Entre setembre i desembre, la unitat mòbil recorrerà diversos districtes de la ciutat, entre els quals, Sant Martí.

Didal Truck a Sant Martí
Parc del Clot (al costat del Punt Verd)
Des les 10.30 a les 13.30 hores
7 i 21 de setembre
5 i 19 d’octubre
2, 16 i 30 de novembre
21 de desembre

El servei va arribar per primera vegada al parc del Clot el març del 2022, fins al juny del mateix any. Durant aquest període, es van realitzar set serveis amb 12 persones usuàries, amb edats entre els 30 i els 44 anys, majoritàriament. Un 78% era la primera vegada que participaven en aquest servei. La major part de les peces de roba que han portat són per fer algun tipus d’arranjament, seguit de peces que es porten per transformar-les en un nou complement. El temps que hi han dedicat ha estat inferior a 30 minuts per persona.

Solidança, és l’entitat impulsora del projecte Didal Truck, amb el suport de l’Agència Catalana de Residus.