Arriba el Guitar BCN 2021

La nova edició del festival barcelonès reivindica la pervivència de la cultura i aposta per escenaris inactius des de fa gairebé un any.

18/02/2021 12:13 h

Ajuntament de Barcelona

Barcelona acull amb els braços oberts el Guitar BCN 2021, que torna a la ciutat per oferir una de les edicions més ambicioses. Enguany el festival presenta una seixantena de concerts, protagonitzats per artistes locals i internacionals, que s’allargaran fins al mes d’octubre.

Amb el lema Dale al play”, aquesta nova edició defensa la música en directe i segura, en un dels moments més crítics de la cultura, que ha obligat a tancar molts espais i cancel·lar molts esdeveniments. Per aquesta raó, l’objectiu de l’organització és potenciar la programació d’actuacions en directe que visquin en harmonia amb les mesures sanitàries pertinents.

Recuperació d’escenaris

Aquest any el festival ha triat els escenaris ideals per ajustar-se als requeriments d’aforament. La majoria de les actuacions tindran lloc a la Sala Barts (Pau Vallvé, Nil Moliner, Mala Rodríguez, Marwán, El Kanka o Suu, entre d’altres), a més de places com el Palau de la Música Catalana, el Liceu o l’auditori del Fòrum.

D’altra banda, el Guitar BCN 2021 recupera escenaris inactius des de gairebé fa un any, com l’emblemàtic Palau Sant Jordi (amb l’actuació de Carlos Sadness el 20 de març), Razzmatazz, Apolo i Luz de Gas.

Artistes de la casa i internacionals

Els artistes nacionals tenen un paper protagonista, un any més, en un dels festivals de més èxit de la ciutat. La programació inclou noms com Iván Ferreiro, MClan, La M.O.D.A, Bely Basarte o Coque Malla, a més d’una molt bona representació d’artistes catalans, com Ferran Palau, Clara Peya, Arnau Griso, Lildami o Judit Neddermann. 

No obstant això, el Guitar BCN ha volgut reservar un espai per als artistes internacionals. Alguns dels confirmats són Danny Ocean, Nouvelle Vague, Eleftheria Arvanitaki, Charlie Cunningham, The Milk Carton Kids, Zucchero o Kevin Johansen. Altres com Joe Satriani, Pat Metheny o Ligabue hauran d’esperar a la pròxima edició.

Repte Flamencat

Per segon any consecutiu l’organització presenta —en col·laboració amb The Project i l’emissora Ràdio Teletaxi— el Flamencat, un cicle dedicat a les noves promeses del flamenc. Tots els dissabtes del mes de maig el festival oferirà les actuacions d’alguns dels talents emergents del gènere.

Durant l’edició passada, els concerts van haver d’enregistrar-se i ser emesos en línia. Enguany l’aposta és optimista: de la pantalla es passarà als jardins del Palau Robert, amb les actuacions de Muchacho & Los Sobrinos, Alba Carmona, Lucía Fernarda i Pedro Javier González.

Bonus Cultura

Amb la mirada posada en la reactivació de la cultura, el Guitar BCN posa a la disposició del públic el Bonus Cultura, que permet obtenir un abonament de 40 euros per comprar les entrades del festival, però pagant-ne només 30. Els bonus són acumulables i vàlids per a tots els concerts a Barcelona, i estaran disponibles fins al 30 d’abril. 

Consulteu aquí tota la programació del festival.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia