Art i reflexió a El Born CCM per celebrar els 30 anys de la caiguda del mur de Berlín

El Born Centre de Cultura i Memòria impulsa “Paradigma Mur. Berlín-Barcelona 1989-2019/1961-2021”, un projecte de tres anys (2019-2021) que s’acabarà amb el seixanta aniversari de l’inici de la construcció del mur. La celebració de les dues efemèrides servirà per reflexionar sobre l’impacte del mur a Europa en un període com l’actual, en què la crisi democràtica planteja múltiples interrogants i busca respostes.

31/10/2019 17:15 h

Ajuntament de Barcelona

El 9 de novembre de 2019 farà 30 anys de l’enderrocament del mur de Berlín. Entre l’any 1961, quan va començar a construir-se, i el 1989, el mur va marcar físicament la separació ideològica de la ciutat i del territori i es va convertir en un símbol polític de la guerra freda. La destrucció del mur va marcar un canvi de paradigma en la memòria i en el món contemporani.

“Paradigma Mur. Berlín-Barcelona 1989-2019/1961-2021” té la complicitat de diversos agents i institucions i ofereix activitats de formats diferents per celebrar aquesta doble efemèride.

Art i reflexió

Amb “Paradigma Mur“, un projecte ideat i coordinat per Kathrin Golda-Pongratz, El Born CCM vol convidar la ciutadania a pensar sobre les empremtes que han deixat la construcció i l’enderrocament del mur, sobre els conflictes locals i generacionals que generen els murs i sobre com es configuren i reconfiguren els relats polítics, culturals, socials i memorials.

El debat, la memòria i la reflexió es vehicularan a través d’activitats, tallers, xerrades, cicles de cinema, exposicions, accions artístiques i molt més: ho trobareu tot al web elbornculturaimemoria.barcelona.cat/cicles/paradigma-mur-berlin-barcelona/.

La memòria democràtica de Barcelona

“Paradigma Mur” és un dels projectes que s’han impulsat a partir de les polítiques públiques de memòria de la ciutat per fomentar el coneixement, la recuperació de la memòria democràtica i l’intercanvi d’experiències i sensibilitats amb altres ciutats europees on els moviments civils s’han fet ressò dels debats sobre memòria pública.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades