L’Ateneu La Flor de Maig del Poblenou torna a obrir les portes

Enllestides les obres de restauració de la seu de l’Ateneu La Flor de Maig, en què s’ha adequat el local i s’ha reformat la façana d’aquest edifici històric i catalogat. Les entitats del barri recuperen un dels símbols del teixit veïnal i associatiu.

19/05/2018 11:19 h

Redacció

La intervenció ha consistit en una profunda restauració de la façana per recuperar els ornaments i la fisonomia neoclàssica que el caracteritzen i ha permès arranjar algunes fissures estructurals i constructives que s’hi havien detectat, així com actuar sobre la degradació que havien patit els diferents materials de l’edifici pel pas del temps.

En un altre nivell, l’actuació municipal també ha incidit en les instal·lacions i l’adequació del local que ocupa l’Ateneu la Flor de Maig. S’hi han fet obres per adequar-hi l’accessibilitat, s’ha recuperat el paviment polint i envernissant els de fusta i recuperant els de rajola i de tipus hidràulic. La il·luminació, les parets i tots els elements interiors de fusteria, portes, banys, etc., s’han millorat.

L’Ajuntament és propietari de l’entrada i el primer pis de l’antiga cooperativa, espais on es desenvolupen les activitats de l’Ateneu La Flor de Maig. L’actuació de millora, de fet, s’ha dut a terme en totes les sales de l’equipament: al vestíbul, a la sala d’actes, a la sala polivalent i les sales de dansa, teatre i drap, a la biblioteca, la secretaria, el magatzem i els passadissos.

El cost total de totes dues actuacions ha estat de 930.741 euros, dels quals 607.064,33 euros s’han invertit en la millora de les façanes i, la resta, 323.676,90 euros, en l’adequació dels interiors.

L’edifici La Flor de Maig

La cooperativa de consum va néixer l’any 1890 i va tenir edifici propi el 1896. Va esdevenir una de les cooperatives més potents de Catalunya amb diverses sucursals, dues de les quals al Poblenou. Va tancar el 1950 per una forta crisi econòmica, però l’edifici va continuar com a escola. El 1978 va ser recuperat per l’Associació de Veïns del Poblenou, que hi va impulsar la constitució d’un ateneu popular que encara subsisteix.

La Flor de Maig impulsa les Festes de Maig des del 1979, que tenen lloc el segon o tercer diumenge de maig. Actualment s’hi desenvolupen activitats i tallers per part de l’Ateneu Popular i és la seu de la coordinadora de les cooperatives de consum Estèvia i La Unió.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades