Autobusos solidaris per transportar pacients dels hospitals als espais de confinament

Ja ha començat el trasllat de pacients afectats per la Covid-19 amb autobusos de TMB conduïts per personal voluntari. Durant els dos primers dies de funcionament s’han fet sis serveis de transport, cada un amb un conductor diferent, i s’han desplaçat un total de 105 persones que ja tenien l’alta hospitalària des dels hospitals on s’havien tractat fins als espais de confinament no domiciliaris, com centres sanitaris, hotels o altres equipaments que s’estan habilitant amb aquesta finalitat.

03/04/2020 15:27 h

Ecologia Urbana

La Fundació TMB, a través del programa de voluntariat, ha gestionat la recerca de personal voluntari. Els oferiments han desbordat les previsions: més de dues-centes persones s’han mostrat disposades a fer el servei solidari per a pacients amb Covid-19.

Els autobusos assignats al transport sanitari són tres busos midi (9-10 metres de longitud) amb base a la cotxera d’Horta. S’han preparat i condicionat per al transport de pacients, amb una separació física entre l’espai de passatge i el de conducció.

Cada dia se’ls aplica un protocol estricte de neteja i desinfecció a fons. A més, els treballadors porten equips de protecció individual i tenen el suport del personal de l’àmbit sanitari per evitar el risc de contagi. Un cop acaben el servei, se sotmeten a un procés de neteja i descontaminació a la cotxera.

Aquests transports amb autobús són fruit de la col·laboració de la Fundació TMB i el Consorci Sanitari de Barcelona, Bombers de Barcelona i el SEM, amb la coordinació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i donen suport a la gestió de la crisi sanitària pel coronavirus.

Etiquetes associades a la notícia