Avança la restauració de la plaça de la Natura del Park Güell

Ja s’ha acabat la impermeabilització del terra de la plaça de la Natura del Park Güell per evitar filtracions d’aigua al porxo inferior de columnes que sosté la plaça, la sala hipòstila. Ara s’està acabant de restaurar el banc de trencadís característic del parc.

24/04/2019 14:32 h

Ajuntament de Barcelona

La restauració de la plaça de la Natura del Park Güell, un dels espais més emblemàtics de la ciutat, segueix els mateixos criteris, sistemes i materials constructius que Antoni Gaudí va definir originàriament, amb una estricta cura del patrimoni.

La primera actuació ha consistit a construir un sistema de drenatge per recollir aigües pluvials, impermeabilitzar la sala hipòstila i reforçar-ne l’estructura. A més, actualment s’està restaurant el banc perimetral decorat amb el trencadís gaudinià.

Els treballs, que es van projectar després de detectar filtracions d’aigua i esquerdes a l’estructura, s’han executat entre el juliol del 2017 i l’abril del 2019 amb un pressupost d’1.224.789 euros.

Un Park Güell dels veïns i les veïnes

La restauració de la plaça de la Natura és una de les mesures del Pla estratègic del Park Güell 2018-2022, que inclou unes cent vuitanta actuacions.

El pla vol recuperar l’eix monumental com un espai que els veïns i les veïnes sentin com a propi i invertir la tendència d’icona turística per pal·liar els efectes negatius que té als barris de l’entorn.

Per fer-ho possible, es preveuen diverses actuacions per millorar la integració del parc als barris i a la mobilitat, fomentar l’ús social de l’espai, conservar l’entorn i el patrimoni i reduir-hi la massificació turística.

Algunes mesures, com la posada en marxa del bus llançadora, la reobertura de la baixada de la Glòria o les millores per alleugerir l’accés a la zona monumental, ja s’han executat.

Notícies relacionades