Avancen les obres per ampliar el tramvia per la Diagonal

Els treballs que ja s’han acabat inclouen la soldadura de la via, el 70% de la infraestructura i el 85% de la remodelació urbanística. El nou tram entre la plaça de les Glòries i la plaça de Mossèn Jacint Verdaguer permetrà connectar l’àrea metropolitana del Besòs amb el centre de la ciutat i unir el tramvia amb quatre línies de metro i tretze d’autobús.

09/11/2023 17:00 h

Ajuntament de Barcelona

La infraestructura del tramvia ja disposa de les vies, les marquesines de les parades que entraran en servei (Glòries, Monumental, Sicília i Verdaguer) i el nou traçat de la plaça de les Glòries, on s’ubicarà l’intercanviador de transport públic.

La instal·lació de la catenària que alimentarà els combois per sota de la superfície s’està executant i s’acabarà al febrer.

Pel que fa als treballs de reforma urbanística, la vorera del costat de mar del tram entre el carrer de la Marina i el passeig de Sant Joan ja s’ha executat, i està en marxa l’actuació a la vorera de muntanya. Entre el carrer de la Marina i el carrer de Los Castillejos s’han acabat alguns trams. Els fanals i la semaforització ja s’han actualitzat en tot el traçat.

Més passeig i transport públic

El nou tram de tramvia entre Glòries i Verdaguer connectarà l’àrea metropolitana del Besòs amb el centre de la ciutat, i impulsarà l’ús del transport públic amb noves connexions del tramvia amb les línies 1, 2, 4 i 5 de metro i tretze línies de bus.

La transformació urbanística de l’avinguda Diagonal crearà nous espais de passeig i d’estada per al veïnat, en un entorn més saludable on s’ha prioritzat la mobilitat sostenible i on s’incrementaran l’arbrat i la vegetació.

Etiquetes associades a la notícia