BCrèdits, la línia de finançament per al comerç de la ciutat més afectat per la covid-19

Amb l’objectiu de contribuir a la reactivació empresarial a la ciutat, el consistori ha llançat BCrèdits, una línia de finançament destinada al teixit econòmic de Barcelona per poder cobrir la manca de liquiditat derivada de la covid-19.

05/10/2020 19:53 h

Ajuntament de Barcelona

Els préstecs es destinaran preferentment als sectors del comerç, la restauració, el turisme, les indústries creatives, les cures, l’educació i l’esport, i a dones treballadores autònomes i empresàries que hagin patit els efectes de la crisi de la pandèmia.

Els microcrèdits es podran demanar a l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) de Barcelona Activa i de manera telemàtica, a través del web barcelonactiva.cat/bcredits, on es recollirà la informació i la documentació requerida.

Els BCrèdits són fruit de la col·laboració entre el consistori, l’Institut Català de Finances (ICF) i Avalis de Catalunya.

Condicions dels préstecs

L’import dels préstecs és de 12.500 euros i tindran un termini de cinc anys, amb un any de carència inclòs. Els microcrèdits seran avalats al 100% per la Societat de Garantia Recíproca de Catalunya, Avalis de Catalunya, que disposarà d’una aportació de dos milions d’euros de l’Ajuntament de Barcelona. Els beneficiaris dels avals han de constituir-se com a socis d’Avalis mitjançant la subscripció d’una participació de 200 euros.

Aquestes condicions seran vàlides fins al 31 de desembre de 2020, i es revisaran a partir del 2021 per aplicar les condicions de mercat que en aquell moment apliquin Avalis i l’ICF a aquest tipus d’operacions.

Una nova mesura del pla de reactivació econòmica 

Aquesta línia de microcrèdits forma part del pla de reactivació econòmica impulsat pel Centre  de Coordinació de la Resposta Econòmica (Cecore), creat a l’inici de la pandèmia per reactivar l’economia de la ciutat.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia