Baixen els abandonaments d’animals de companyia durant la pandèmia

En els últims quatre anys s’ha reduït en un 44% l’abandonament de gossos i en un 22% el de gats que han entrat al Centre d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB). Pel que fa a les adopcions, durant el 2020 s’han adoptat 507 gossos i 413 gats del CAACB, una xifra que, tot i que es manté respecte a anys anteriors, encara és inferior al nombre d’animals que s’abandonen cada any.

04/03/2021 11:01 h

Ajuntament de Barcelona

En un any excepcional marcat per la crisi de la covid-19 i els mesos de confinament, s’han abandonat menys gossos i gats a Barcelona, un 25% menys de gossos i un 10% menys de gats. El nombre d’adopcions d’animals de companyia realitzades al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona ha mantingut la tendència dels últims anys.

Tot i les xifres positives, l’any passat 784 gossos i 613 gats abandonats van ser rescatats pel CAACB, unes xifres que encara són superiors al nombre d’animals de companyia adoptats el 2020, 507 gossos i 413 gats.

Adopció de gossos i gats “invisibles”

Al CAACB també es troben molts gats i gossos que, per les seves característiques, per l’edat o la constitució, són invisibles als ulls de possibles adoptants. Són animals com el Sasha, l’Olívia, el Bony o la Kat, que fa molts anys que viuen en una gàbia esperant una oportunitat. Per promoure’n l’adopció, l’Ajuntament de Barcelona té en marxa una campanya per a l’adopció dels anomenats gats i gossos invisibles.

Contacte amb el CAACB per adoptar un animal de companyia

Les persones interessades a adoptar un animal de companyia poden sol·licitar cita prèvia al CAACB per correu electrònic: adopcionscaacb@bcn.cat. També es pot demanar cita prèvia des del web: https://atencioenlinia.ajuntament.barcelona.cat/.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia