Bàsquet Ateneu Montserrat: 90 anys s'han de celebrar!

20/01/2018 11:50 h

Institut Barcelona Esports

90 anys no es fan cada dia. Si a més, qui els fa és un club esportiu, aquest mereix ser col·locat a l’estanteria dels històrics. Parlem del Club Bàsquet Ateneu Montserrat (BAM), que aquest 2018 està d’enhorabona perquè compleix 90 anys d’existència. L’efemèride és important. Per això, durant el 2018 el club organitzarà diferents actes i activitats per commemorar l’aniversari.

El tret de sortida es va donar el dilluns 22 de gener, a les 20:00 h del vespre, en un acte al Saló de Plens de la Seu del districte de Sants-Montjuïc, que es va quedar petit per a tants veïns i veïnes. Entre d’altres autoritats, hi va assistir la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, que va felicitar el club i va afirmar “que una entitat faci 90 anys i ho faci amb aquesta salut i amb temes com la paritat sobre la taula, és una gran notícia”, i va afegir que “moments i clubs així demostren que l’esport és una eina vertebradora i de cohesió social, especialment des dels barris”.

Durant l’any, el BAM organitzarà una activitat cada mes relacionada amb el bàsquet, com per exemple, un casal esportiu, una visita dels jugadors del Barça de bàsquet o tallers de bàsquet en les escoles del barri. A més, des d’ahir es va inaugurar una exposició de la història del club a la sala Anselm Cartañà, també a la seu del Districte de Sants-Montjuïc (carrer de Creu Coberta, 104).

Del 1928 al 2018

El dia 12 d’octubre de 1928, amb motiu de la Festa Major d’Hostafrancs, l’aleshores anomenat Basquetbol Ateneu va jugar el seu primer partit. Noranta anys després, el club hostafranquí compta amb més de 24 equips de bàsquet de diferents categories i edats. Dels 24, n’hi ha 15 que competeixen en la Federació Catalana de Bàsquet i tots ells, així com els seus aficionats, s’animen amb un lema que també serà partícep del 90è aniversari: “A Hostafrancs, i tu, i tu, BAM”.