Barcelona, l'epicentre del waterpolo

16/04/2018 13:12 h

Institut Barcelona Esports

El proper mes de juliol, del 14 al 28, Barcelona serà l’epicentre del món del waterpolo amb la celebració del 33rd LEN European Water Polo Championships Barcelona 2018. Una vegada més, la ciutat de Barcelona s’ha convertit en una referència mundial en el món de l’esport.

Les piscines Bernat Picornell, seu emblemàtica dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92 i dels Mundials de natació de l’any 2013, seran l’escenari dels propers Campionats d’Europa, unes instal·lacions que presenten un aspecte impecable una vegada concloses les obres de rehabilitació. Un dels altres protagonistes dels campionats serà la mascota, Wopit, que emula una pilota de waterpolo.

Els encreuaments, definits

Després de la disputa del play-off definitiu, tant en categoria femenina com en la masculina, ha quedat tancat el panell d’equips que participaran en el torneig. En total, són 28 conjunts, 12 en dones i 18 en homes, que ja han quedat emparellats en diferents grups en un acte que s’ha realitzat a les instal·lacions de RTVE Catalunya. Durant l’acte, s’ha fet un homenatge a Laura Ester, la millor jugadora de waterpolo d’Europa en 2017.

La comissionada d’Esports, Marta Carranza, ha estat present en el sorteig i ha afirmat que “Barcelona estarà a l’alçada tant per la part organitzativa de l’esdeveniment com pel talent que tenim a nivell esportiu.”

Categoria femenina

  • Grup A: Israel, Països Baixos, França, Grècia, Croàcia, Itàlia
  • Grup B: Sèrbia, Rússia, Hongria, Espanya, Turquia, Alemanya

Categoria masculina

  • Grup A: Alemanya, Geòrgia, Itàlia, Hongria
  • Grup B: Montenegro, Malta, França, Espanya
  • Grup C: Croàcia, Turquia, Països Baixos, Grècia
  • Grup D: Rússia, Sèrbia, Eslovàquia, Romania

Etiquetes associades a la notícia