Barcelona, paradís literari

Descobriu algunes de les llibreries més singulars que s’amaguen entre els carrers de la ciutat.

25/02/2021 16:41 h

Iria Dieguez Martín

Hi ha diferents maneres de perdre’s per Barcelona. Una d’elles, la literària: si un es deixa portar, pot descobrir mil i un temples de llibres que recullen històries molt diverses. I per als amants de la lectura hi ha poques sensacions comparables a la de tenir un llibre a les mans, acariciar-ne les pàgines i sentir l’olor de la tinta que desprèn. 

Barcelona és un paradís de llibreries. Considerada ciutat de la literatura per la UNESCO, n’engloba més de tres-centes: des de les més noves fins a les tradicionals, passant per les especialitzades o de segona mà, entre moltes altres. Passeu pel barri que passeu, pràcticament a cada carrer en trobareu una.

Us presentem alguns d’aquests espais on podreu perdre la noció del temps entre novel·les, adquirir els vostres llibres preferits o simplement gaudir de l’essència que caracteritza alguns d’aquests negocis.

Restory

Amb tan sols uns pocs mesos de vida, aquesta llibreria es configura com un santuari de llibres de segona mà. Les quatre parets que sostenen l’espai, situat al barri de Sant Antoni, abasten gairebé onze mil títols preparats amb molta cura per ser reutilitzats. Tots es venen a preus molt accessibles, i amb una xerrada amb el llibreter de regal.

On: carrer del Comte Borrell, 133

La nova Ona Llibres

La primavera passada Ona Llibres va obrir una nova seu molt especial. Amb una superfície sorprenentment gran, el nou establiment adopta la filosofia de l’original i presenta una col·lecció extensa de volums exclusivament en català. Per si el sensacional disseny que la caracteritza fos poc, la llibreria destaca per la Bookeria, un petit teatre que convida a seure i fullejar els llibres de segona mà que omplen les parets.

On: carrer de Pau Claris, 94

+Bernat

Qui podia imaginar que un sex-shop esdevindria, amb el temps, un dels majors temples de la cultura barcelonina? Amb una filosofia de barri, aquest espai, que existeix gràcies a l’aportació econòmica de cinquanta socis, actua com a llibreria, però també com a cafeteria, galeria d’art, sala d’actes, teatre o local per a concerts, entre d’altres.

On: carrer de Buenos Aires, 6

Laie Llibreria Cafè

Si sou amant de la lectura i us moveu pel món literari barceloní, segurament hàgiu sentit parlar d’aquest establiment. Dotada d’una elegància incommensurable, la Laie disposa d’un catàleg ple de títols de tots els gèneres i estils. Per acabar-ho de perfilar, la seva segona planta adopta la forma de restaurant: llegir-hi esdevé una delícia. 

On: carrer de Pau Claris, 85

Llibreria Sant Jordi

En aquest establiment es respira un tipus de tradició altament valorada per molts. Situada al centre de Barcelona, aquesta llibreria obre la porta a un espai de confort literari dissimulat entre bars i comerços. Sense modernismes, puntillismes ni luxes innecessaris: a la Sant Jordi els llibres descansen sense cap ordre aparent, i esperen ser trobats per la més màgica de les casualitats.

On: carrer d’en Robador, 43

La Llama

Especialista en la difusió de sàtira, aquest negoci es dedica a la venda exclusiva de llibres d’humor, siguin clàssics o còmics. Tanmateix, també ofereix jocs, objectes de regal o joguines de broma. La Llama disposa, a més, d’una sala d’exposicions plena de quadres on organitzen esdeveniments amb humoristes locals o un curs per aprendre a fer monòlegs.

On: carrer de Villarroel, 34

Altaïr

Si mai no heu sentit que llegir és un viatge és perquè no heu trepitjat l’Altaïr. Aquesta llibreria ofereix tot un món de peces per viatjar, com mapes o guies, però també literatura de ficció ambientada en el lloc al qual desitgeu visitar, o treballs periodístics que us apropen a cultures molt diverses. A més, només entrar us trobareu amb un tauler d’anuncis per a viatgers que busquen companys d’aventures. Us hi animeu?

On: gran via de les Corts Catalanes, 616

Llibreria Fabre

Llegir pot ser la més gran de les diversions si un s’ho proposa. I aquest local fa anys i panys que ho intenta. En peu des del 1860, la llibreria fixa la mirada en l’Europa central i presenta obres de narrativa i assaig —en especial, alemanyes—, però també joguines provinents d’Alemanya i Àustria. Un conjunt de peces que aporten a la Fabre l’aire artesanal i estimulant que atrau el seu públic.

On: carrer d’Aribau, 84

Norma Còmics

Si sou amant de la cultura popular i els llibres il·lustrats, és probable que us soni el nom de Norma Còmics. L’establiment està protagonitzat per tres àrees ben diferenciades (còmic europeu, còmic americà i manga). A més, també engloba seccions de còmic infantil, regals, literatura, llibres il·lustrats, productes diversos relacionats amb el món del còmic o un espai dedicat a Tintín. 

On: carrer de Calàbria, 195

Aquests espais són un petit exemple de la gran riquesa literària que hi ha a Barcelona. Descobriu totes les llibreries de la ciutat!

Etiquetes associades a la notícia