Barcelona acollirà BforPlanet, un nou saló internacional centrat en l'Agenda 2030

03/02/2020 10:41 h

Jorge Luis Fuentealba Diez

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va intervenir  el 30 de gener al Palau de la Música en l’acte de presentació de BforPlanet, saló internacional que mostrarà els compromisos per impulsar una Aliança Social Global pel planeta en el marc de l’Agenda 2030 i per impulsar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, reunint a institucions i empreses per idear solucions imaginatives, i que tindrà lloc a Fira de Barcelona del 26 al 28 de maig.

També van participar en la presentació la vicepresidenta quarta de Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, així com directius d’empreses i entitats com Agbar, Basf, Bayer, Caixabank, Cellnex, Damm, FCBarcelona, MNG, Nissan, Orange, Renfe, Repsol, Sorigué, Telefonica, Toyota, Unilever, Vodafone i Vueling, entre d’altres. Per part de l’Ajuntament de Barcelona, també hi va assistir el comissionat d’Agenda 2030, Miquel Rodríguez. Organitzat per Fira de Barcelona, BforPlanet  té la implicació del Govern espanyol, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Nacions Unides, OCDE i el Banc Mundial.

Per a Collboni, l’esdeveniment és una mostra més del “lideratge de Fira de Barcelona a nivell internacional i també en la sensibilitat d’acceptar propostes que van més enllà de l’activitat firal”. El tinent d’alcaldia va destacar els esforços de les administracions i especialment de l’Ajuntament de Barcelona per “aliniar el nostre pla d’acció de govern i anar més enllà, declarant l’Emergència Climàtica” i va seguir, demanant “el compromís i la complicitat també de teixit econòmic en aquest procés per assolir aquest canvi de paradigma i la transformació de la forma de viatjar, consumir i produir”.

Més informació a nota de premsa de Fira de Barcelona