Barcelona Activa obre el programa 'Impulsem el que fas' amb una línia per subvencionar iniciatives d’ESS a la ciutat

Barcelona Activa obre per cinquè any consecutiu l’Impulsem el que fas, un Programa de Subvencions per a l’Impuls Socioeconòmic del territori que busca finançar projectes per impulsar l’economia dels barris i districtes de la ciutat a través d’un nou model de promoció de l’economia plural.

07/04/2021 09:38 h

Ajuntament de Barcelona

La línia d’ajudes respon a un dels eixos estratègics de Barcelona Activa que consisteix a tenir més presència als territoris (districtes i barris de Barcelona), tot dinamitzant el desenvolupament local des d’una perspectiva de proximitat, adaptant-se a les necessitats de cada zona i integrant els diferents agents.

CINQUENA EDICIÓ

Aquest 2021 es durà a terme la cinquena edició de la convocatòria. El període de sol·licitud de les subvencions s’obrirà el 6 d’abril i es tancarà el 5 de maig d’enguany. Té un pressupost de sortida de 3.200.000 euros a dividir entre 7 modalitats centrades en temes com la dinamització de locals buits, la innovació socioeconòmica i ESS, el foment de l’ocupació al territori, el turisme responsable i la sostenible al territori, Barcelona com capital mundial de l’alimentació, els centres de distribució urbana de mercaderies d’última milla i les indústries creatives al territori.

La segona modalitat, centrada en la Innovació Socioeconòmica i l’ESS en sectors estratègics i en clau territorial, comptarà amb un pressupost de 400.000€. L’objectiu d’aquesta és fomentar la innovació socioeconòmica i l’economia social i solidària vinculada al territori recolzant la creació d’activitat econòmica i donant prioritat al teixit socioempresarial existent afectat per la COVID-19; tot això a través de l’impuls de projectes en sectors estratègics i l’articulació territorial.

S’entén com innovació socioeconòmica la generació de noves idees, pràctiques, organitzacions, serveis, productes o models per resoldre necessitats econòmiques, generant canvis en les relacions socials i noves formes de col·laboració. Els projectes presentats en aquesta modalitat han de tenir en compte les necessitats detectades en el territori i/o sectors amb potencial per l’ESS i impulsades des d’aquesta i de contribuir al desenvolupament dels objectius i línies estratègiques de l’Estratègia ESS BCN 2030.

Hi ha tres tipologies d’acció obertes: aquells projectes o accions liderades per dones i/o joves que tinguin impacte en col·lectius en especial situació de vulnerabilitat; aquells que presentin elements de digitalització, i per últim els sectors recollits a l’Estratègia ESS BCN 2030 (Alimentació Sostenible i Agroecologia, Atenció i Cura a les Persones, Comerç de Proximitat,

Cultura, Energia, Habitatge, Mobilitat, Tecnologia i Digital, Turisme i Tèxtil).

En els criteris de valoració es tindran en compte elements com la coherència i viabilitat del projecte, si té una sostenibilitat en el temps, aliances per dur-lo a terme i altres.

DESTINATÀRIES

Les destinatàries d’aquesta convocatòria són associacions, entitats socials, persones emprenedores, micro i petites empreses i entitats de l’ESS que impulsin projectes que compleixin els requisits establerts en les bases i la convocatòria a la ciutat de Barcelona.

Si vols saber-ne més consulta el web:  https://barcelonactiva.cat/impulsemelquefas

Etiquetes associades a la notícia