Barcelona acull el II Congrés Internacional de Pacients amb Artrosi

El Congrés tindrà lloc els propers 9 i 10 d’octubre de 2018 a l’Auditori Axa de Barcelona.

02/10/2018 09:39 h

barcelona.cat

El II Congrés Internacional de Pacients amb Artrosi, organitzat per OAFI, Fundació Internacional de la Artrosi, tindrà lloc els propers 9 i 10 d’octubre de 2018 a l’Auditori Axa de Barcelona, ​​emmarcat en el Dia Internacional de Malalties Reumàtiques (12 d’octubre) . L’esdeveniment serà gratuït i obert a tots els públics, pots reservar la teva plaça clicant aquí.

L’artrosi és una malaltia poc reconeguda però afecta a més de 242 milions de persones a tot el món. Tot i el seu impacte social, es veu com una patologia llunyana, associada a la vellesa. Malgrat això, a més d’afectar a les persones grans, cada cop es detecta amb més freqüència en dones post-menopàusiques, esportistes i fins i tot joves.

Aquesta malaltia afecta de forma directa a la mobilitat de les persones i a la seva autonomia, amb el desgast psicològic que això suposa. A més, s’associa a altres problemes de comorbiditat com ara la hipertensió o les malalties cardiovasculars entre altres.

Aquest esdeveniment internacional anual centrat en els pacients amb artrosi, és un lloc de reunió per a pacients, experts mèdics, societats científiques, administracions públiques, centres de recerca i desenvolupament i altres entitats relacionades amb l’artrosi.
Amb l’objectiu d’informar, conscienciar i formar sobre les millors pràctiques per a la prevenció, investigació i tractament d’aquesta patologia que afecta 300 milions de persones al món. En aquesta ocasió, el congrés aprofundirà, amb el pacient com a protagonista central, temes claus i innovacions científiques en artrosi i malalties cròniques relacionades, amb especial èmfasi en estratègies basades en evidència científica.
Ponències específiques amb un enfocament holístic ens parlaran de prevenció i tractaments concrets per als diferents grups de pacients afectats amb artrosi: dones, esportistes i gent gran.

Experts de renom mundial, institucions, entitats i associacions de pacients, en el camp de l’artrosi seran rebuts a l’Ajuntament de Barcelona a on el President de la Fundació El Dr. Josep Vergés i la Comissionada de Salut de l’Ajuntament la Dra. Gemma Tarafa donaran el tret de sortida d’aquesta edició.