Barcelona acull la presentació de l’Estratègia Espanya Nació Emprenedora

Un pla amb 50 mesures de suport al talent i a l’emprenedoria innovadora.

18/02/2021 18:22 h

Ajuntament de Barcelona

L’Alt Comissionat per a Espanya Nació Emprenedora, Francisco Polo, ha presentat el conjunt de mesures clau per a la recuperació econòmica i social d’Espanya, un pla amb 50 mesures de suport al talent i a l’emprenedoria innovadora. El seu objectiu és la transformació de les bases productives per a generar un model més resilient, productiu i innovador, i afavorir la creació d’ocupació de qualitat.

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona i director de l’Àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha remarcat l’oportunitat que suposa aquesta iniciativa, sumada als Fons Europeus, per reimpulsar l’economia i reforçar la capitalitat emprenedora de la ciutat.

L’Estratègia Espanyola Nació Emprenedora inclou 50 mesures per fer que, l’any 2030, Espanya sigui una Nació Emprenedora fent de l’emprenedoria innovadora la punta de llança d’un nou model de país. L’estratègia estableix quatre fites:

  • Inversió. Accelerar el procés de maduració de la inversió a Espanya per enfortir l’economia i tancar la bretxa amb els països del nostre entorn.
  • Desenvolupar, atraure i retenir talent.
  • Impulsar iniciatives per aconseguir que en el nostre país hi hagi un nombre cada vegada més gran d’empreses que puguin escalar i créixer exponencialment per consolidar sectors emergents i generar més ocupació.
  • Sector públic emprenedor. Fer del sector públic una administració àgil que generi marcs reguladors favorables, impulsi la inversió de capital risc i reactivi la palanca de la innovació.

A més, per garantir el desenvolupament inclusiu, l’Estratègia inclou polítiques transversals que certifiquen la reducció de les bretxes de gènere, socioeconòmica, territorial i generacional.

Llei d’ Start-ups, una demanda històrica a Espanya

Entre les 50 mesures que inclou l’Estratègia, es troba la Llei de Foment de l’Ecosistema de les Empreses Emergents. Segons va anunciar el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, durant les properes setmanes el Consell de Ministres aprovarà l’avantprojecte de la Llei d’Start-ups. Es tracta d’una llei que reconeixerà l’especificitat de les empreses emergents amb alt potencial de creixement i generació d’ocupació, riquesa i innovació, facilitarà també la tramitació administrativa, ajudarà a retenir i a atraure el talent necessari; impulsarà l’acostament entre la Formació Professional, la Universitat i les empreses emergents i inclourà avantatges fiscals i també incentius d’inversió.

L’ “Estratègia Espanya Nació Emprenedora” també inclou iniciatives com ara la “Marca Espanya Nació Emprenedora”, la Xarxa Nacional de Centres d’Emprenedoria, el programa anual Scaleup Spain, el Programa internacional d’atracció de talent de les dones i el Programa de Visats de feina per a professionals estrangers entre altres.

Més informació