Barcelona, candidata a acollir la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat el 2023

Barcelona optarà a acollir la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat (CECP) l’any 2023. La candidatura l’ha presentat la Fundació Barcelona Comerç i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Govern d’Espanya, Vitrines d’Europe, IRE, EuroComerce i Retailcat, entre altres entitats de comerç del territori. Concretament, amb aquesta acció Barcelona treballa per esdevenir un punt de trobada entre entitats de comerç i ciutats europees, posant en comú les estratègies, polítiques i bones pràctiques, publicoprivades i socials, en diverses matèries, com la sostenibilitat, la digitalització, la tecnologia, la mobilitat, les polítiques urbanístiques, la logística, gestió comercial o el màrqueting.

18/05/2022 08:35 h

Marc Amat Vilà

Amb el suport de lAjuntament de Barcelona, la Generalitat i el de la presidenta del Comitè de Peticions del Parlament Europeu, la Fundació Barcelona Comerç va fer pública la decisió en un acte celebrat el 12 de maig a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, coincidint amb el Dia Europeu del Comerç de Proximitat. Amb aquesta candidatura, la ciutat fa valer la força i els valors del seu comerç. Un comerç que contribueix a la identitat de Barcelona; que esdevé espai de relació per a la ciutadania; que facilita la cohesió social entre els veïns i veïnes del territori, i que preserva la riquesa i diversitat econòmica dels barris de la ciutat.

La CECP proposa que anualment una ciutat diferent albergui un any daccions i activitats informatives, divulgatives i formatives dirigides a la ciutadania i als comerciants que posin en valor el comerç de proximitat i contribueixin a conscienciar col·lectivament de la seva importància en l’àmbit econòmic i social. La propera parada serà a Brussel·les el 31 de maig, i es presentarà el projecte de la candidatura davant del Parlament Europeu i la Comissió Europa. Més informació, aquí.

Etiquetes associades a la notícia