Barcelona, capital mundial de l’educació superior

Del 18 al 20 de maig Barcelona serà la seu de la Conferència Mundial d’Educació Superior de la Unesco, i es convertirà en la primera ciutat a presentar l’esdeveniment fora de París, on hi ha la seu d’aquest ens internacional. Hi participaran més de 2.000 persones d’arreu del món presencialment i més de 8.000 en format virtual.

13/05/2022 16:38 h

Ajuntament de Barcelona

Els objectius de la Conferència Mundial d’Educació Superior de la Unesco (WHEC2022, per les sigles en anglès) són replantejar les idees i pràctiques de l’educació superior per garantir el desenvolupament sostenible del planeta i la humanitat i esdevenir un espai per a la conversa mundial, alimentada per narratives diverses sobre l’educació superior.

En el marc de la WHEC2022, la Unesco presentarà el full de ruta que guiarà el sector universitari durant els propers deu anys per convertir-lo en un actor clau davant les dificultats i les crisis sociosanitàries dels temps actuals.

En aquest context, i aprofitant l’impuls que ofereix l’encàrrec de la Unesco, Barcelona aspira a convertir-se en capital universitària mundial: farà el seguiment de les conclusions i recomanacions de la WHEC2022 i posarà en marxa programes innovadors i d’alt impacte social impulsats per les diverses institucions del territori.

Esdeveniments arreu de la ciutat

La conferència tindrà lloc en el marc de la Setmana Mundial de l’Educació Superior, que se celebra del 16 al 20 de maig, amb una quinzena d’esdeveniments arreu de la ciutat, organitzats per 22 institucions locals i internacionals.

També destaca la presentació del nou Informe mundial GUNi, en el qual han participat més de noranta experts d’arreu del món. Té per finalitat reflexionar sobre com cal transformar les universitats atenent als nous reptes socials, econòmics, culturals i tecnològics, als objectius de desenvolupament sostenible de la ONU i a l’Agenda 2030.

L’organitzador local de la conferència i de la Setmana Mundial de l’Educació Superior és la Global University Network for Innovation (GUNi), presidida i coordinada per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), amb el suport directe del Govern d’Espanya, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a més de l’Ajuntament.

Podeu consultar el programa complet de la Setmana Mundial de l’Educació Superior aquí.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades