Barcelona, capital mundial de les polítiques del temps

Barcelona esdevé la primera capital mundial de les polítiques del temps, una figura creada per la Xarxa de Governs Locals i Regionals amb l’objectiu de generar més consciència sobre les polítiques del temps, donar-los més visibilitat i estendre’n els beneficis a la societat, les empreses i el planeta.

02/04/2022 10:30 h

Ajuntament de Barcelona

S’ha preparat un programa d’esdeveniments, que tindran lloc durant tot l’any, pensat per promoure canvis en l’organització social que millorin les necessitats de la gestió temporal de la vida quotidiana i trobin solucions per guanyar qualitat de vida.

Entre els objectius principals de la capitalitat, que referma la ciutat com a referent mundial en les polítiques del temps, destaquen els següents:

  • Desplegar la Declaració de Barcelona sobre les polítiques del temps, signada per 75 institucions, organitzacions i centres de recerca mundials, que reclama reconèixer el dret al temps com un dret de la ciutadania, repartit de manera equilibrada, igualitària, saludable i eficient. Amb aquest desplegament es pretén desenvolupar i implementar polítiques del temps que millorin la qualitat de vida de les persones, abordant aspectes com l’impacte de la digitalització i el teletreball, la bretxa de gènere en la pobresa de temps, l’equilibri entre la vida laboral i personal, horaris més saludables o la mobilitat sostenible. L’objectiu del desenvolupament de la declaració és tenir un full de ruta 2022-2024 per aconseguir que la Unió Europea inclogui recomanacions concretes del dret al temps i es formalitzi l’Agenda Urbana del Temps.
  • Dinamitzar la Xarxa de Governs Locals i Regionals per les Polítiques del Temps, composta per diverses entitats locals i regionals catalanes, franceses i italianes, que té l’objectiu de compartir coneixements, intercanviar experiències i bones pràctiques de ciutats i regions i avançar conjuntament en l’agenda de les polítiques del temps a partir del treball conjunt i les experiències compartides.
  • Preparar la Time Use Week dels anys 2022 i 2023, l’espai internacional d’impuls de les polítiques del temps.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades