Barcelona i Folgueroles s'uneixen per celebrar la Festa Verdaguer 2017

Coincidint amb el cinquantè aniversari de la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles, s'han organitzat un seguit d'activitats culturals i literàries a tots dos municipis amb l'objectiu de recordar el poeta Jacint Verdaguer i fer una lectura moderna de la seva obra. Els actes començaran el 18 de maig i s'acabaran el 18 de juny.

28/04/2017 10:23 h

Redacció

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA Vil·la Joana, Casa Verdaguer de la Literatura) i la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles han unit esforços aquest any per treballar conjuntament en els actes d’homenatge a Jacint Verdaguer (nascut a Folgueroles el maig del 1845 i mort a Barcelona el juny del 1902). Aquesta col·laboració, fruit d’un conveni firmat per les dues entitats, neix amb la voluntat de reforçar-se en el futur i es tradueix, per ara, en l’organització conjunta de la Festa Verdaguer 2017, que tindrà com a escenari l’espai MUHBA Vil·la Joana, a Barcelona, i la Casa Museu Verdaguer, a Folgueroles.

Els actes culturals i literaris començaran a celebrar-se el 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, i s’estendran durant un mes. Les dates s’han fet coincidir amb el període en què Folgueroles commemora el naixement del poeta (17 de maig) i Barcelona en recorda la mort (10 de juny) amb una ofrena floral. Els organitzadors de la Festa Verdaguer han considerat aquest any especialment rellevant perquè la Casa Museu ha remodelat el seu espai coincidint amb el cinquantè aniversari.

En el marc de la Festa Verdaguer 2017 s’han organitzat una trentena d’actes culturals i literaris que tindran lloc en diversos espais de Barcelona i al municipi de la comarca d’Osona. En la presentació de l’agenda d’actes, que s’ha fet aquest dijous al MUHBA, hi ha participat Ricard Vinyes, comissionat de Memòria Històrica de l’Ajuntament. Vinyes ha qualificat Jacint Verdaguer de personatge polièdric, que ha de ser estudiat i entès tant des d’una vessant literària com ètica.