Barcelona i París, unides pel moviment ‘maker’

En el marc de la fira Maker Faire Barcelona 2017 s’ha anunciat un acord entre Barcelona i París per impulsar polítiques de suport a l’àmbit ‘maker’ i de fabricació digital i per a l’intercanvi de coneixements i projectes.

17/06/2017 15:21 h

Redacció

Aquest cap de setmana s’ha posat en marxa la primera edició de la Fira Maker Faire a Montjuïc, com a part de les accions impulsades pel pla “Barcelona, ciutat digital”, que defineix l’estratègia digital i la tecnologia per a la ciutat. La fira és un aparador d’innovacions del moviment ‘maker’ local i internacional i de la creació digital. L’entrada és gratuïta i enguany hi participen més de dos-cents projectes de ‘makers’ i centres de recerca catalans, tallers de creativitat i invenció i tecnologies avançades, amb demostracions en directe i presentacions de drons i robots. L’objectiu és compartir experiències i processos i apropar-se a les últimes tecnologies que els fan possibles.

El tinent d’alcaldia de Treball, Economia i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello, ha visitat la fira i ha aprofitat l’ocasió per explicar el nou acord amb l’Ajuntament de París. A més de la coordinació de polítiques i l’intercanvi de coneixement dels projectes que impulsa cada ciutat en aquest àmbit, les dues administracions participaran en els esdeveniments de referència que se celebrin a totes dues ciutats. Així, s’ha anunciat que París serà la ciutat convidada de la segona edició de la fira, l’any que ve, i que Barcelona participarà en la Fab City Summit, també el 2018, a París.

Pel que fa als projectes concrets, a Barcelona es vol fer un seguiment especial de les polítiques de suport a la fabricació digital i la innovació social digital, que s’estan impulsant amb projectes com els ateneus de fabricació i la prova pilot del Poblenou com a maker district, on es cocreen polítiques amb la comunitat.

Quant a París, es tracta sobretot de donar suport a la tasca que fa l’Arc de l’Innovation per promoure la innovació social i econòmica a la regió metropolitana del Gran París.

Notícies relacionades