No és no: estand antimasclista al front marítim

Aquesta acció s’inclou en el paquet de mesures Barcelona Antimasclista i s’acompanya d’un protocol d’actuació coordinat entre Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, serveis sanitaris i serveis municipals d’atenció.

29/06/2017 15:17 h

barcelona.cat

A l’espai hi haurà dues persones expertes que faran assessorament sobre què són les violències masclistes i els assetjaments i podran activar el protocol en cas de necessitat. També hi haurà una parella de professionals fent itinerància per la zona

A partir d’aquesta nit, i fins al proper 25 de setembre inclòs, la ciutat de Barcelona comptarà amb un estand fix per assessorar i/o denunciar assetjaments sexuals, o bé, discriminacions per raó de gènere i orientació sexual. L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa aquesta iniciativa després de la bona acollida obtinguda amb experiències puntuals en el marc de les festes majors de la ciutat durant l‘any passat.

L’estand, que s’ha ubicat a la cruïlla del passeig Marítim amb el carrer Trelawny, una zona de Ciutat Vella on es concentra força públic per l’oferta d’oci nocturn existent, estarà operatiu les nits de dijous, divendres i dissabte entre les dotze de la nit i les sis del matí. Aquest espai es destinarà a sensibilitzar, informar i atendre –si es produeixen- assetjaments i agressions sexuals. Considerant-ne que ho són des de comentaris ofensius i degradants, insults, persecucions, tocaments no consentits fins a intents o consumació de violacions.

Per a la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, totes aquestes “són agressions intolerables que cal eradicar amb la implicació de tothom. Aquests estands informen i ajuden en cas d’agressió, però també sensibilitzen al conjunt de la societat per evitar que siguem còmplices quan mirem cap a una altra banda”.