Barcelona mantindrà el Mobile World Congress fins al 2023

14/07/2015 12:03 h

Ajuntament de Barcelona

Es prorroga així el contracte amb GSMA, vigent fins al 2018. Barcelona organitza el congrés de telefonia mòbil des del 2006, i l’edició del 2015 ha tingut un impacte econòmic de 436 milions d’euros.

Vídeo ‘Mobile World Congress a Barcelona fins al 2023′

Barcelona continuarà sent la capital mundial del mòbil fins al 2023. GSMA, l’organitzadora del Mobile World Congress, ha acceptat per unanimitat la proposta de la ciutat per prorrogar el contracte, vigent fins al 2018, durant 5 anys més. La setmana passada el Patronat de la Fundació Mobile World Capital Barcelona va entregar una proposta de renovació, i just aquest dimarts la GSMA s’hi ha pronunciat favorablement.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat aquest acord en compareixença a l’Ajuntament i hi han intervingut Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació; Víctor Calvo-Sotelo, secretari d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació; Josep-Lluís Bonet, president de Fira de Barcelona, i Agustí Cordón, vicepresident de la Fundació MWCB i director general de Fira de Barcelona.

Colau ha exposat la seva voluntat d’ampliar la vessant social d’aquest esdeveniment: “Hem de ser capaços de fer tots els possibles perquè aquest esdeveniment serveixi per redistribuir la riquesa que genera al conjunt de la societat.” “És important també desenvolupar la indústria local vinculada a les noves tecnologies fent especial atenció a les aplicacions socials, ambientals i sostenibles”, ha destacat l’alcaldessa.

De la seva banda, Felip Puig ha remarcat en la seva intervenció: “Aquests 8 anys han de servir per consolidar l’esdeveniment i convertir Barcelona en una plataforma tecnològica mundial i en una de les capitals mundials del turisme de negocis.” A més, arran de la Mobile World Capital s’organitzen activitats i programes al llarg de l’any en les àrees d’emprenedoria i innovació, com mHealth, mEducation, Smart Living i Smart City, entre altres.

En l’edició passada, que va ser la desena, el Mobile World Congress va atreure més de 94.000 visitants de 200 països i més de 2.000 expositors. Va generar beneficis de 436 milions d’euros i hi van treballar prop de 13.000 persones. A més, aquesta fira suposa un terç de la facturació de Fira Barcelona. La propera edició del Mobile World Congress es farà a Fira Barcelona del 22 al 25 de febrer de 2016.