Barcelona presenta la segona edició de la Biennal Ciutat i Ciència

La trobada científica es trasllada al juny per facilitar una edició a l’aire lliure amb més d’un centenar d’activitats.

13/04/2021 17:14 h

Ajuntament de Barcelona

Barcelona es prepara per presentar la segona edició de la Biennal Ciutat i Ciència. Del 8 al 13 de juny, la iniciativa presentarà més d’un centenar d’activitats programades en diferents formats, d’acord amb la situació pandèmica actual. Durant sis dies, els assistents podran reflexionar de manera oberta sobre el coneixement científic, així com explorar la ciència en totes les seves dimensions, límits i potencial.  

Enguany, la trobada ha escollit aquestes dates per aprofitar el bon temps i, així, facilitar la participació de la ciutadania en les activitats a l’aire lliure. Alguns dels escenaris escollits per a l’ocasió són la plaça de Joan Coromines, el pati interior del Parc de Recerca Biomèdica, el Born o el front marítim.

La trobada, per seccions

La crisi de la covid-19 ha posat de manifest la importància de la ciència a l’hora de trobar solucions que salven vides, com ha estat l’obtenció d’una vacuna en un temps rècord. Per aquest motiu, la Biennal Ciutat i Ciència convida a meditar sobre els avenços que marquen el futur i les seves implicacions ètiques, sobre l’estret vincle de la ciència amb l’art, la sociologia i la política, sobre la igualtat de gènere, de drets i oportunitats i sobre la sostenibilitat del planeta.

Fins a nou persones expertes formen el comissariat de la nova edició i lideraran les seccions en les quals es divideix la Biennal:Alimentació sostenible”, que homenatja el nomenament de Barcelona com a capital mundial de l’alimentació sostenible, amb Toni Massanés i Marta G. Rivera; Art i ciència”, amb Pau Alsina i Irma Vilà; El futur de la humanitat”, amb Ricard Solé; Ètica i filosofia”, amb Begoña Román; Medicina regenerativa i bioenginyeria”, amb Núria Montserrat, i Sociologia i política”, amb Joan Font i Ángel Ramírez.

La ciència, aliada per al futur

La programació reuneix debats, taules rodones, conferències, converses, espectacles, instal·lacions, exposicions o sessions de cinema. Tot un grapat d’experiències protagonitzades per més de dos-cents experts convidats. A més, el programa inclou la catorzena edició de la Festa de la Ciència, que tindrà lloc el 13 de juny. Amb el conjunt de propostes, l’organització busca acostar la ciutadania als debats imperants a la ciència i reforçar la posició de Barcelona com a ciutat de ciència i investigació.

Etiquetes associades a la notícia