Barcelona serà la seu de la Copa Amèrica de Vela el 2024

La ciutat ha estat escollida per Emirates Team New Zealand (ETNZ), l’equip guanyador de l’última edició, a Auckland (Nova Zelanda), que té els drets d’organització de la 37a edició. Per primer cop, la competició internacional més antiga del món inclourà la Copa Amèrica Femenina.

29/03/2022 17:40 h

Ajuntament de Barcelona

Barcelona ha estat designada com a seu de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela que se celebrarà el 2024. Els factors decisius de la decisió han estat diversos: l’aposta de la ciutat per l’economia blava i les transformacions impulsades al Port Olímpic, la qualitat de les instal·lacions, la diversitat d’espais destinats a la competició, les infraestructures actuals i les que es posaran en marxa, l’experiència de la ciutat com a organitzadora de grans esdeveniments esportius, la tradició nàutica o l’oferta educativa i d’oci.

L’esdeveniment tindrà un gran impacte econòmic en la ciutat, estimat entre 900 i 1.000 milions de dòlars.

Impacte econòmic sostingut i innovació tecnològica

El retorn de la Copa Amèrica de Vela va més enllà dels dies de la prova. Durant els dos anys previs a la regata, unes 2.500 persones dels equips esportius i d’organització passaran molts mesos a la ciutat per preparar la prova i fer inversions en els vaixells per adaptar-los al clima de la ciutat.

L’esdeveniment suposarà un gran impuls al sector emergent de la innovació i la tecnologia vinculades a la nàutica, sobretot pel que fa a les noves energies renovables. Paral·lelament a l’esdeveniment es portarà a terme el projecte Hidrogen, per desenvolupar motors d’hidrogen verd per a les embarcacions auxiliars dels equips, que hauran d’estar propulsades per aquesta font d’energia sostenible.

Col·laboració publicoprivada

La candidatura de Barcelona com a seu d’aquesta gran competició esportiva ha estat un treball conjunt entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Port de Barcelona i Barcelona & Partners, l’agència d’inversions de Barcelona Global.

La celebració de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona és un exemple més de la consolidació de la ciutat com a seu d’esdeveniments de referència internacional, com ara el Mobile World Congress (MWC), l’ISE, el principal congrés mundial del sector audiovisual, que tindrà lloc per primer cop a Barcelona aquesta primavera, o la Capital Mundial d’Arquitectura, també el 2024.

Més informació