Mercabarna serà la seu del congrés de la Unió Mundial de Mercats el 2018

Mercabarna ha guanyat la candidatura per celebrar l’any vinent el 33è Congrés Internacional de la Unió Mundial de Mercats Majoristes (WUWM, per la denominació en anglès ‘World Union of Wholesale Markets’) a Barcelona. El congrés se celebrarà del 16 al 18 d’abril de 2018, de forma paral·lela a les fires Alimentaria i Hostelco.

25/05/2017 12:52 h

Redacció

El congrés de la WUWM reunirà prop de tres-cents delegats, entre representants i empresaris dels mercats alimentaris més importants del món, sobretot majoristes, però també detallistes, provinents de 30 països.

Amb el lema “Els mercats del futur: responsables i eficients”, el congrés analitzarà la responsabilitat social dels mercats davant el malbaratament alimentari i com a agents creadors d’ocupació. Un altre dels temes principals serà la responsabilitat dels mercats pel que fa al medi ambient, l’excel·lència en la gestió de residus, l’eficàcia energètica i la mobilitat eficient. Així mateix, el congrés reflexionarà sobre els mercats com a vertebradors socials, la distribució i les aliances entre mercats majoristes i detallistes.

La regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament i presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, ha explicat que la coincidència del congrés amb les fires Alimentaria i Hostelco reforçarà el paper de la ciutat com a “capital mundial de l’alimentació, amb la participació de representants de tota la cadena de valor d’arreu del món, de la producció al comerç detallista, els quals podran compartir coneixements i establir relacions comercials i sinergies profitoses”.

La candidatura de Barcelona, que per a aquesta edició competia amb Mèxic D.F. i la ciutat francesa d’Estrasburg, té el suport de l’Ajuntament i d’altres institucions catalanes.