Barcelona s’omple de música per la Mercè

Del 22 al 25 de setembre la Mercè esdevé una oportunitat immillorable per gaudir de propostes artístiques de tots els gèneres amb més d’un centenar d’artistes i grups locals, nacionals i internacionals, amb concerts a l’espai públic i de lliure accés.

28/07/2023 15:54 h

Ajuntament de Barcelona

El BAMAcció Cultura Viva Música Mercè portaran concerts a setze espais repartits per tota la ciutat. Destaquen alguns d’emblemàtics, com el Teatre Grec, la rambla del Raval, els jardins del Doctor Pla i Armengol o l’avinguda de la Catedral, i es mantenen espais com l’escenari de la platja de Bogatell, el Moll de la Fusta, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, el parc Central de Nou Barris o la Nau Bostik. També s’estrenen espais com la plaça de Can Fabra, el passeig dels Til·lers i l’escenari del carrer de Menéndez y Pelayo. També es recupera un escenari clàssic com és la plaça Reial, amb motiu del 30è aniversari del BAM.

El festival de música de la Mercè presenta una programació amb actuacions destacades com l’espectacle Mil veus per a Víctor Jara, un concert de commemoració dels 50 anys del cop d’estat a Xile. I, per primera vegada, les dones són majoria al programa: Selma BrunaMeritxell NeddermannLia Kali, iLeSabina WittTarta Relena i Pongo són alguns dels noms del cartell.

En tots els escenaris de la programació de Música Mercè hi haurà actuacions de propostes ucraïneses. Kíiv, la ciutat convidada de l’edició d’enguany, ha inspirat concerts d’artistes com DakhaBrakhaMaryana KlochkoDaria KolomiecPoly Chain Alyona Alyona.

El parc Central de Nou Barris es transformarà en un gran auditori de música simfònica i presentarà les propostes de la Banda Municipal de Barcelona, l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya Vozes, que en aquesta ocasió col·labora amb la cantant i saxofonista Eva Fernández per rendir tribut a Wayne Shorter.

I, en la 30a edició, passaran pels escenaris del BAM una quarantena d’artistes i col·lectius tan diversos com BaiucaMushkaaEU.CLIDESThe NotwistRemei de Ca la Fresca Queen Asher & Rehema Tajiri, entre d’altres.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades