Barcelona torna a ser la capital de l’Estat amb més inversió social

Barcelona repeteix un any més com la capital de l’Estat amb més inversió social per habitant. L’informe de l’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials que analitza quina és la situació dels serveis socials municipals en els 404 ajuntaments de l’Estat de més de 20.000 habitants situa la ciutat com un dels municipis que destina més de 200 euros per persona als serveis socials.

28/11/2022 13:33 h

Ajuntament de Barcelona

Segons l’estudi de l’entitat, la mitjana d’inversió social és d’uns 86,86 euros per habitant, una quantitat que aquí se situa en els 235 euros per persona.

Entre els criteris de l’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials per reconèixer “l’excel·lència” social de Barcelona, hi ha els fets que el pressupost social del 2022 no es redueix respecte al de l’any anterior, que el pressupost liquidat de l’any 2021 en matèria social representa com a mínim un 10% del total i que les dades publicades són transparents i permeten comparar-les amb la resta d’ajuntaments.

La ciutat ja va ser premiada l’any passat per l’AEDiGSS pel fet de ser una de les úniques dotze ciutats de l’Estat amb capacitat per tramitar ajudes d’emergència social en menys de quaranta-vuit hores.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades