Barcelona Trail Races

25/11/2016 08:01 h

Institut Barcelona Esports

Els participants de la BTR 2016 trobaran la sortida al centre del Velòdrom d’Horta i podran experimentar el que van viure els ciclistes olímpics del 92. Sens dubte, un entorn magnífic per encetar la 4a edició de la Barcelona Trail Races.

Aquest 2016 comptaran amb l’ultra, que passa a anomenar-se Gran Trail Collserola, i la Mitja Volta al Parc. Les altres distàncies desapareixen, ja que l’organització s’ha adaptat als condicionants externs.

Pel que fa a les dues curses que es mantindran, també hi haurà canvis en els recorreguts, una altra vegada fets per adaptar-se a les exigències del Parc. Tot i així, els nous itineraris mantenen l’encant dels anteriors i fins i tot hem aconseguit no variar la proporció de camins i corriols.

BARCELONA TRAIL RACES

Finalment, l’altre canvi significatiu afecta la part més externa però més visible de la cursa: el nom. A partir d’ara, i per visibilitzar els canvis generals, hem cregut convenient canviar el nom perquè s’adapti més a la personalitat de la prova. Barcelona Trail Races és el nom triat i el que a partir d’ara englobarà les dues curses que es disputaran: el Gran Trail Collserola i la Mitja Volta al Parc.

A l’hora de fer els canvis l’organització s’ha guiat pel desig de poder continuar oferint unes curses de qualitat, que siguin respectuoses no només amb el medi ambient sinó també amb les normatives del Parc, amb el qual se senten compromesos. A més, intenten ajudar a difondre’n les normes i ensenyar a relacionar-se amb l’entorn protegit que és la serra de Collserola.

Aquesta és la primera cursa de muntanya de llarga distància amb sortida i arribada a la ciutat de Barcelona i amb un recorregut que passa pels nou municipis que conformen el Parc Natural de la Serra de Collserola.

El Parc Natural de la Serra de Collserola representa una zona verda per a més de dos milions de persones de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta gran àrea és part fonamental de la qualitat de vida tant dels veïns com dels visitants.