Barcelona, una ciutat per a tota la vida

Arriba la 5a Convenció Les veus de les persones grans, espai de participació, debat i reflexió al voltant de l’envelliment i de les polítiques adreçades a la gent gran que tindrà lloc els dies 5 i 6 de març a l’Auditori AXA.

28/01/2019 16:02 h

Toni Duarte Blanco

Amb el lema “Barcelona, una ciutat per a tota la vida”, la 5a Convenció Les veus de les persones grans donarà veu a tota persona de 60 anys o més de la ciutat els propers dies 5 i 6 de març a l’Auditori AXA perquè s’expressin en primera persona sobre l’envelliment a Barcelona, els reptes de futur i les accions i polítiques ja en marxa en el procés de confecció d’una ciutat per a tots els cicles de vida en el marc del creixent canvi demogràfic i les noves necessitats que comporta una societat cada vegada més envellida.

Organitzada per l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona i promoguda pel Consell Assessor de la Gent Gran, la Convenció, que es celebra cada quatre anys, s’obre així a la participació de les pròpies persones grans de la ciutat, a més de professionals, investigadors/es i experts/es en l’àmbit de l’envelliment, amb l’objectiu principal fer balanç de la feina feta i formular propostes de futur.

Precedida per un ampli procés participatiu articulat a través de tres fòrums sobre protecció social, cultura de la cura i diversitat i vida quotidiana, la convenció d’enguany es centrarà en temes clau per al present i futur de la ciutat com són la recuperació dels drets socials perduts, l’establiment d’una aliança entre generacions, la lluita contra la solitud no volguda i la difusió dels drets i llibertats de les persones grans, així com el desplegament del Compromís per l’amigabilitat de la ciutat, en el marc de l’Estratègia sobre canvi demogràfic i envelliment. L’Estratègia, amb horitzó 2030, recull 77 accions amb l’objectiu d’anticipar-se al procés de canvi demogràfic i d’envelliment de la població.

L’acte disposarà al llarg de dos dies de taules rodones i ponències com la que oferirà l’experta independent de les Nacions Unides sobre els drets humans de les persones grans Rosa Kornfeld-Matte: Envelliment, canvi demogràfic i drets humans, a més de quatre espais participatius simultanis on s’hi treballaran nous enfocaments i reptes de l’envelliment i es debatrà sobre com envellir amb drets, amb dignitat i participant.

La 5a Convenció Les veus de les persones grans comptarà amb la participació de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, el vicepresident associatiu del Consell Assessor de la Gent Gran, Joan Martínez, i persones destacades en els àmbits de l’envelliment i les ciències polítiques i socials com la doctora Mercè Pérez Salanova o el doctor Quim Brugué.

INSCRIPCIONS EXHAURIDES“. Podreu seguir en directe la 5a Convenció Les veus de les persones grans a través dels següents enllaços:

Retransmissió en directe de la jornada del 5 de març

Retransmissió en directe de la jornada del 6 de març

Etiquetes associades a la notícia