Benvinguda a la Marina, L10!

La tarda del dissabte 8 de setembre, a partir de les 18.00 hores, tindrà lloc una festa ciutadana al passeig de la Zona Franca per celebrar la posada en marxa de l’L10 Sud, després de dècades de reivindicació veïnal per aconseguir l’arribada del metro al barri de la Marina.

27/08/2018 17:26 h

Ajuntament de Barcelona

El 8 de setembre de 2018 serà un dia històric als barris de la Marina. Per primer cop s’hi podrà agafar el metro, un mitjà de transport públic que el veïnat reivindica des de fa dècades i que per fi serà una realitat, amb l’obertura al barri de dues de les cinc estacions de la nova L10 Sud: Foc i Foneria. Les altres tres, a l’Hospitalet de Llobregat, enllacen amb les línies L9 Sud, L1 i L5, de manera que la nova L10 Sud permetrà anar més ràpid que mai de la Marina a tot arreu.

Fa més de 40 anys que el veïnat de la Marina espera i reivindica l’arribada del metro al barri. El primer projecte és del 1971 i l’aprovació de la línia 9 (ara també L10), del 1999. Després d’anys de mobilitzacions al carrer, recollides de signatures i molts balcons coberts amb les pancartes de “Metro ja!”, el 2005 la tuneladora va començar a treballar en aquest extrem de la línia. Però les obres es van aturar el 2011 i la Generalitat va decidir prioritzar l’arribada del metro a l’aeroport. Fa dos anys, l’Ajuntament va acordar amb la Generalitat la compra de diversos immobles perquè, amb els 40 milions d’euros que hi aportava, es pogués posar en marxa aquesta L10 Sud.

Vine a la festa!

Les entitats de la Marina organitzen diverses activitats a l’estació de Foneria. La festa començarà a les 18.00 hores amb un espectacle d’animació infantil i musical a càrrec de la companyia Ambauka. Després es farà la inauguració popular del metro, es llegirà un manifest i la Marina tornarà a ballar amb la música “tradimensional” dels Grallioli (música electrònica amb gralles). Finalment, a les 21.00 hores, es projectarà un vídeo sobre la lluita per apropar el barri a la resta de la ciutat fent-hi arribar el metro. En dos espais expositius també es mostrarà, al llarg de la tarda, com funciona l’L10 Sud i quina ha estat la cronologia de la lluita veïnal.

Atenció: La tarda del dissabte 8 de setembre, el passeig de la Zona Franca estarà tallat en sentit mar des de la carretera del Prat fins al carrer de la Foneria.

Etiquetes associades a la notícia