Biosphere Platinum a la gestió sostenible del turisme

Les certificacions i distincions Biosphere, del programa Compromís per a la sostenibilitat turística, reconeixen la capital catalana, la destinació Barcelona i les tres marques turístiques de la demarcació, Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona. Barcelona es converteix així en la primera destinació del món a rebre aquest reconeixement.

28/06/2022 16:12 h

Ajuntament de Barcelona

S’ha destacat la voluntat de promoure des de les mateixes institucions un turisme respectuós i compromès amb l’entorn. La distinció reconeix no només la voluntat de l’Administració de vetllar perquè les empreses facin esforços sostenibles sinó també que s’executin les bones pràctiques que es promouen.

El reconeixement arriba onze anys després que la capital catalana es convertís en el primer destí urbà del món a obtenir la certificació Biosphere. Més tard, juntament amb les tres marques turístiques, va aconseguir una altra qualificació, la Biosphere Gold.

Més de tres-centes empreses de la ciutat premiades

Les certificacions i distincions també han reconegut més de 844 entitats de la província de Barcelona que desenvolupen una gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic. D’aquest total prop de dues-centes són noves incorporacions, mentre que la resta han renovat la certificació, i més de tres-centes, un 40%, són de la capital.

Les empreses que han obtingut aquesta certificació ara poden sol·licitar el segell Safe Travels, el primer homologat a escala mundial, que expedeix el Consorci Turisme de Barcelona. Aquest segell reconeix les accions de prevenció i higiene contra la covid-19 per generar espais segurs per als viatgers.

El lliurament de les distincions ha tingut lloc en un acte celebrat a la Llotja de Mar i ha suposat la cloenda del conjunt d’activitats dedicades al mes de la sostenibilitat a través de la campanya “+ sostenibilitat turística. Juny 2022”, que ha aplegat una sèrie d’actes al voltant del turisme sostenible i responsable a les comarques de Barcelona, adreçats tant al sector turístic com al públic final.

Un programa basat en l’Agenda 2030

El programa Compromís per a la sostenibilitat turística Biosphere, que va néixer el 2017 impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’Institut de Turisme Responsable i la Cambra de Comerç de Barcelona, i al qual es van incorporar el 2019 el Consorci de Turisme de Barcelona i l’Ajuntament, basa la seva metodologia en el treball dels disset objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Fotos: Gabriel Cazado

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades