Black Quantum Futurism guanya el premi internacional Collide

El guanyador del premi internacional de residència artística Collide ha estat Black Quantum Futurism, un col·lectiu format per dues artistes amb seu a Filadèlfia (EUA). A la convocatòria, oberta l’octubre passat, s’hi han presentat 564 propostes de projectes de 79 països.

16/02/2021 17:05 h

Ajuntament de Barcelona

Les guanyadores, Camae Ayewa i Rasheedah Phillips, exploren les interseccions del futurisme, els mitjans creatius, l’estètica del bricolatge i l’activisme en comunitats marginades a través d’una lent temporal alternativa. El seu treball se centra en cicles d’experiències personals, culturals, familiars i comunitàries, i els seus mètodes d’expressió inclouen l’escriptura, la música, el cinema, l’art visual i projectes de recerca creativa.

Amb el premi, les guanyadores faran una residència de dos mesos al CERN, el laboratori europeu de física de partícules ubicat a Ginebra, i a continuació completaran aquesta residència artística amb un mes a Barcelona, durant l’estiu del 2021, a Hangar Centre de Producció i Recerca d’Arts Visuals, i estaran en connexió amb els laboratoris científics de la ciutat mentre duri l’estada.

Amb aquesta estada ampliaran la investigació i produiran una nova obra d’art basada en la seva proposta “CPT Symmetry and Violations”. En física, la simetria CPT significa simetria de càrrega, paritat i inversió de temps.

En aquesta edició del premi Collide s’han fet també tres mencions honorífiques: Rosa Barba (Itàlia, amb seu a Berlín), Tania Candiani (Mèxic, a Ciutat de Mèxic) i Dennis Dizon (Filipines, amb seu a Barcelona). Se’ls convidarà a participar en el programa Guest Artist, d’Arts at CERN.

Des del 2019, el programa d’arts del Laboratori Arts at CERN, l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut de Cultura de Barcelona treballen conjuntament per fomentar el diàleg entre l’art i la ciència. En aquest marc de col·laboració, que té una durada prevista de tres anys (2019-2021), es convoca el premi internacional Collide, un concurs anual que convida artistes de tot el món a presentar una proposta de residència dirigida a la investigació i basada en la interacció amb la comunitat científica del CERN.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades