Bon Nadal, família! Així celebrem les festes a Barcelona

La ciutat s’omple d’activitats de Nadal que tenen l’epicentre a la plaça de Catalunya però que s’expandeixen pels 73 barris amb la complicitat del comerç local i la participació de la ciutadania. Quaranta dies d’activitats per fer de Barcelona un referent global de les celebracions nadalenques i reconèixer tot tipus d’entitats, agrupacions i associacions de la ciutat que són grans famílies.

01/12/2022 13:54 h

Ajuntament de Barcelona

Les novetats i activitats més destacades d’aquest Nadal a Barcelona són les següents:

Festival de Nadal

La plaça de Catalunya torna a ser el punt neuràlgic de les activitats lúdiques i culturals a la ciutat. Durant 14 dies, del 17 al 30 de desembre, hi podreu gaudir d’una àmplia programació pensada per a tots els públics —grans i petits, locals i visitants— que s’estructura en tres franges:

    • Nadal en família, d’11.00 a 14.00 hores. Als matins, sis estacions d’activitats ofereixen propostes transversals per a totes les famílies.
    • Tardes i vespres culturals, de 16.30 a 20.30 hores. Una successió d’espectacles musicals, d’arts de carrer, circ, dansa i concerts.
    • La Torre de Nadal, de 20.00 a 21.00 hores. Un espectacle de gran format que combina òpera i circ, coproduït amb el Gran Teatre del Liceu.

La plaça de la Universitat s’afegeix un any més al Festival de Nadal amb la instal·lació Solstici, una obra d’OFFF Barcelona que recull interpretacions del solstici d’hivern sota el prisma de les arts digitals, combinant animació en 3D, art generatiu, llum, il·lustració animada i cinema.

Consulteu tots els detalls de la programació del Festival del Nadal.

Sons de Ciutat

Fins al 4 de gener, la versió nadalenca de Sons de Ciutat acosta la música en viu als barris, eixos comercials i mercats dels deu districtes per oferir 113 concerts de 50 formacions en 80 ubicacions repartides per tota la ciutat.

La cançó de Nadal

La nova nadala de la ciutat es titula Barcelona és un regal i és obra del grup santandreuenc Ginestà.

Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

La Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària celebrarà la vuitena edició, a la plaça de Catalunya, del 16 al 30 de desembre, d’11.00 a 20.30 hores. Amb vocació didàctica, la fira anima a conèixer i fer efectives les pràctiques de consum responsable i presenta 32 casetes amb 47 iniciatives d’economia social i solidària compromeses amb la lluita contra l’emergència climàtica, energètica, ecològica, social i econòmica i que ofereixen productes, activitats i serveis creats amb principis de sostenibilitat i de justícia social.

A part de les parades, la fira ofereix diverses activitats i es complementa amb dues àrees divulgatives: l’Espai Consum Responsable i l’Esfera, que serà també l’espai infantil lliure per jugar, informar-se i relaxar-se. Després de dos anys de limitacions per la pandèmia, també torna la carpa d’alimentació sostenible i de proximitat, un espai amb alimentació no envasada per consumir in situ.

Nadal als districtes: escenaris nòmades

Les activitats nadalenques s’escampen per tota la ciutat i omplen els carrers dels districtes de cavalcades, activitats infantils, iniciatives solidàries, fires, tallers, espais lúdics i molt més per acostar-se a la ciutadania i donar suport al comerç local.

Als escenaris nòmades s’hi podran veure cent representacions de vuit espectacles repartits pels deu districtes. La iniciativa, organitzada conjuntament amb les associacions comercials de la ciutat, presenta un gran ventall d’activitats familiars pensades per a tots els públics: música, teatre, contacontes, instal·lacions i circ.

Arbre de Nadal

El tradicional arbre de Nadal de la plaça de Sant Jaume és enguany una intervenció diürna i nocturna interactiva amb elements físics i de realitat augmentada ideada per l’agència creativa Borealis, especialitzada en instal·lacions lumíniques.

L’enllumenat nadalenc

Prop de 104 quilòmetres de carrers i places s’il·luminen cada tarda fins al 6 de gener. A part de millorar l’eficiència energètica amb llums led, enguany s’ha fet un pas més cap a l’estalvi energètic i s’ha reduït l’horari de l’enllumenat de Nadal per estalviar el 31% del consum elèctric previst en els 44 dies d’enllumenat.

El Barcelona Christmas Tour ofereix, per quart any consecutiu, una bona manera de descobrir l’enllumenat nadalenc fins al 30 de desembre amb circuits especials que surten de la plaça de Catalunya cada dia de la setmana (excepte el dia de Nadal), a les 18.00 hores i a les 20.00 hores (excepte el dia 24).

Fires nadalenques

  • Fira de Santa Llúcia: 192 parades al voltant de l’avinguda de la Catedral. Cada dia, fins al 23 de desembre, de 10.00 a 21.00 hores.
  • Fira de Nadal de la Sagrada Família: a la plaça de la Sagrada Família. Cada dia, fins al 23 de desembre, de 10.00 a 21.00 hores (dissabtes i vigílies de festius fins a les 22.00 hores). 
  • Fira de Reis: a les voreres laterals de la gran via de les Corts Catalanes, entre els carrers de Muntaner i Rocafort, estarà oberta del 16 de desembre al 6 de gener, de 10.00 a 21.00 hores, excepte dissabtes i vigílies de festius, que tancarà a les 22.00 hores.

Cap d’Any

Es recupera la tradició de celebrar Cap d’Any a l’avinguda de la Reina Maria Cristina amb una festa que començarà a les 21.30 hores i que a les 23.45 hores acomiadarà el 2022 amb un espectacle que combina una escenografia monumental, amb innovació tecnològica, llum, pirotècnia i foc a la Font Màgica de Montjuïc.

Els Reis d’Orient

Abans que arribin Ses Majestats, la Fàbrica de Joguines dels Reis d’Orient ja treballarà a ple rendiment a la Fabra i Coats. Obrirà del 27 de desembre al 4 de gener (excepte el 31/12 i l’1/1) perquè totes les famílies puguin gaudir amb els follets i els operaris i operàries màgics que ens ensenyaran com es creen els regals de Reis.

Del 2 al 4 de gener, de 17.00 a 21.00 hores, el Campament Reial s’instal·larà a Nou Barris perquè tots els infants de la ciutat puguin entregar les seves cartes i conèixer la comitiva reial.

Tot estarà a punt per a l’arribada dels Reis d’Orient el 5 de gener: tornaran a recórrer Barcelona amb les seves carrosses en una cavalcada que enguany modifica el recorregut i recupera els caramels.

Pista de patinatge al Tibidabo

El Parc d’Atraccions del Tibidabo celebra Nadal amb una pista de gel oberta a tota la ciutadania fins al 5 de gener. Per raons de sostenibilitat, està feta d’un material sintètic que permet obtenir sensacions molt similars a les del gel real.

Festival de la Infància

El Festival de la Infància celebra 60 anys, recupera el nom original i commemora el 30 aniversari del Jocs Olímpics de Barcelona 92. Del 27 al 31 de desembre, els nens i nenes hi trobaran 40 activitats relacionades amb l’esport, la bona alimentació, la creativitat, la ciutat i la cultura en un espai inclusiu de diversió i entreteniment amb propostes que fomenten els hàbits de vida saludable i valors com la solidaritat, el civisme, la creativitat o el respecte a la diversitat i al medi ambient.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades