Ca la Dona, el punt de trobada feminista de la ciutat

El projecte de renovació de l’edifici històric municipal del carrer de Ripoll, 25, i seu de Ca la Dona des del 2012, culmina amb l’obertura de l’espai com a punt de trobada del feminisme. L’equipament també tindrà un espai per a l’Associació de Joves de Ciutat Vella, amb l’objectiu d’impulsar el teixit juvenil del districte.

07/03/2018 17:29 h

Ajuntament de Barcelona

La rehabilitació d’espais com un projecte comunitari

Amb una inversió de prop de 3 milions d’euros, la rehabilitació de l’edifici històric del carrer de Ripoll, 25, amb més de 1.700 metres quadrats, s’ha plantejat com un projecte col·laboratiu amb les integrants de Ca la Dona, les quals han participat activament en les obres. Aquest projecte es converteix en el primer del Programa de patrimoni ciutadà, una iniciativa municipal destinada a promoure l’ús i la gestió comunitària dels equipaments i béns públics.

Ca la Dona, donar veu i espai al feminisme

Un espai obert, de diàleg i participació. Un espai d’activisme i de producció de pensament crític. Un espai de confluència, de teixir relacions i xarxes de treball. Així es defineix Ca la Dona, la nova seu del feminisme a Barcelona, que disposarà d’un centre de documentació, un servei d’orientació jurídica, una galeria per impulsar i visibilitzar els projectes de dones artistes i un hort urbà al terrat de l’edifici.

Promoure el teixit juvenil a Ciutat Vella

L’Associació de Joves de Ciutat Vella també es beneficiarà de la renovació de l’edifici amb la cessió d’un espai per instal·lar-hi la seva seu. Més de 300 metres quadrats per organitzar activitats, tallers o reunions amb l’objectiu de promoure la creació de xarxes juvenils al districte.

Més informació

Notícies relacionades