Campanya de control de vehicles de fins a nou places amb conductor (VTC)

A l’anterior campanya d’aquest tipus, que es va portar a terme del 14 al 20 de juny, es van formular un total de 314 denúncies.

13/09/2021 07:00 h

Ajuntament de Barcelona

L’arrendament de vehicles amb conductor és considerat una modalitat de transport de viatgers, regulada a tota l’àrea metropolitana de Barcelona pel Reglament de les condicions d’explotació de les autoritzacions de transport de viatgers en vehicles de turisme de lloguer amb conductor de fins a nou places (VTC).

L’objectiu de la campanya de control de la Guàrdia Urbana, que comença avui i que s’allargarà fins diumenge, és vigilar i controlar aquest tipus de vehicles de fins a nou places (inclòs el conductor), tant si romanen estacionats o circulen per la ciutat, per combatre l’intrusisme i les conductes no permeses.

El tipus de conductes que se sancionaran estan relacionades amb l’estacionament i la circulació dels VTC (no poden fer-ho amb intenció de captar clients que no hagin contractat prèviament un servei), l’oferta il·legal de serveis d’arrendament o les autoritzacions i la documentació necessàries, entre d’altres.

Els controls i les inspeccions s’efectuaran prioritàriament en zones amb alta presència d’aquests vehicles: estacions de tren i d’autobús, punts d’interès turístic, zones comercials i vies principals de la ciutat.

 

Etiquetes associades a la notícia