Campanya per incrementar la seguretat de motos i ciclomotors

Els usuaris i les usuàries de motocicletes són el col·lectiu amb més risc de patir un sinistre de trànsit a la xarxa viària de Barcelona. En els primers sis mesos de l’any han mort un total d’onze persones en sinistres: deu motoristes i un conductor de ciclomotor.

18/07/2022 16:36 h

Ajuntament de Barcelona

Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana participa en una campanya d’actuació, impulsada pel Servei Català de Trànsit (SCT), que té com a objectius garantir el compliment de les condicions de circulació de motocicletes i ciclomotors i reduir tant el nombre de sinistres en què estan implicats aquests vehicles com el de víctimes, així com la gravetat de les lesions ocasionades.

La campanya, que s’activa avui i acabarà diumenge, s’efectuarà des de dues vessants. D’una banda, s’incrementarà el control i correcció de les infraccions relacionades amb la conducció de vehicles de dues rodes i, de l’altra, es prestarà atenció a les infraccions de la resta de conductors que puguin provocar sinistres a motocicletes i ciclomotors.

Entre el juliol del 2021 i aquest juny, un total de 4.544 motocicletes s’han vist implicades en sinistres de trànsit, un 13,06% més que en el mateix període de l’any anterior, així com 537 ciclomotors, un 1,47% menys.

Per reduir aquestes xifres, es posarà una atenció especial en l’ús del casc protector, tant del conductor com de la persona acompanyant, així com en la documentació dels conductors i dels vehicles. També se sancionaran conductes relacionades amb distraccions de diferents tipus, girs indeguts, no respectar els semàfors o qualsevol altra conducta circulatòria manifestament temerària.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades