Can Carol i l'antic Consolat de Dinamarca es convertiran en equipaments de Vallcarca

El veïnat feia temps que reivindicava la recuperació dels dos edificis per convertir-los en equipaments públics.

14/05/2017 17:36 h

Ajuntament de Barcelona

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha recordat la importància de recuperar Vallcarca per al veïnat. “És un barri molt perjudicat pels efectes de la bombolla immobiliària i les dificultats de desenvolupar els diferents plans urbanístics previstos”, ha dit. “Esperem resoldre la gran mancança d’equipament públic d’aquest barri”, ha afegit Badia.

La recuperació d’aquests dos edificis per a usos públics es remunta a finals del 2014, data en què es van iniciar les jornades participatives de Vallcarca, que duien per títol “El barri que volem”.

La Diputació de Barcelona va cedir recentment al consistori ledifici de l’antic Consolat de Dinamarca amb l’objectiu que es convertís en un equipament de proximitat per a Vallcarca.

El veïnat també va demanar que s’adquirís l’edifici de Can Carol i es rehabilités per convertir-lo en un equipament per al barri. El desembre del 2015 l’Ajuntament va comprar aquesta masia, que data del 1860, per 841.818 euros.

La reunió amb els veïns i les veïnes va tenir lloc a la Casa Canals-Junyer, nou nom que s’ha donat a l’antic Consolat, en honor als seus propietaris originals.

S’han constituïts dos grups, que formaran part d’una comissió de seguiment de cada projecte. Es preveu que la primera sessió es convoqui el juliol. El model de gestió i d’usos dels dos equipaments també s’haurà de definir en aquest procés amb tots els col·lectius implicats i el veïnat.

Més informació