Cancel·lats tots els actes previstos per la Setmana Santa

El Secretariat Diocesà de Germandats i Confraries de Barcelona conjuntament amb el Consell General de Germandats i Confraries, la Pontificia i Real Hermandad i Cofradía de Nazarenos de Jesús del Gran Poder y María Santísima de la Esperanza Macarena, la Hermandad y Cofradia de Nuestra Señora de las Angustias i la Congregació del Santíssim Crist de la Bona Mort, han anunciat a cancel·lació de tots els actes previstos per Setmana Santa, incloses les processons.

19/03/2020 13:34 h

Districte Ciutat Vella

Ho han fet a través d’un comunicat en el que expressen que “lamenten profundament els inconvenients que suposa per a les Germandats i Confraries que porten treballant-hi molt de temps”, “però que donada la situació actual de pandèmia i seguint les mesures del Decret d’Estat d’Alarma, es procedeix a anul·lar totes els actes de Setmana Santa”.

La ciutat de Barcelona ha seguit l’exemple d’altres ciutats catalanes com Tortosa o Girona, i estatals com Sevilla o Cádiz. Benediccions de Rams, via crucis, processons i altres actes han quedat anul·lats. Algunes de les processons que estaven previstes com cada any a Barcelona eren:

  • Processons de Diumenge de Rams (05/03/2020):
    • La processó de la Burreta (organitzada per La Pontificia y Real Hermandad y Cofradía de Nazarenos de Nuestro Padre Jesús del Gran Poder y María Santísima de la Esperanza Macarena).
    • La processó del Crist de la Bona Mort, que enguany es traslladava al Diumenge de Rams (organitzada per la Congregació del Santíssim Crist de la Bona Mort).
  •  Processons de Divendres Sant (10/03/2020):
    • La processó de la Virgen de las Angustias (organitzada per la Hermandad y Cofradia de Nuestra Señora de las Angustias).
    • La processó de Jesús del Gran Poder y la Esperanza Macarena (organitzada per la Germandat amb el mateix nom).

La decisió ha estat adoptada seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, civils i eclesiàstiques, i en compliment dels protocols i mesures preventives contemplades al Decret d’Estat d’Alarma i de les adoptades també per l’Eglésia Arxidiocesana de Catalunya associades a contribuir a aturar la propagació de la pandèmia del Covid-19.

En el comunicat emès aquesta setmana, es manifesta el desig de “poder tornar encara amb més força a recórrer els carrers de Barcelona contribuint al seu patrimoni cultural i religiós”. I “als fidels recordar-los que no se suspèn la Setmana Santa”, i anima a viure la celebració des de casa, amb una pregària personal més intensa “per tots aquells que ara estan patint els efectes de la malaltia i també per tota la comunitat sanitària que els està atenent, així com pels nostres dirigents perquè sàpiguen trobar les directrius adequades per acabar amb aquest problema”.

Des del Secretariat Diocesà de Germandats i Confraries, també s’expressa que un cop la situació remeti i es pugui tornar a la normalitat, estan estudiant poder realitzar un acte conjunt amb altres germandats i confraries de la diòcesi.

Etiquetes associades a la notícia