Cap a la llibertat, ferrerets!

La setmana vinent el Zoo de Barcelona alliberarà a la serra de Tramuntana 88 ferrerets, una espècie de gripau endèmica de Mallorca que està en perill d’extinció. En els darrers tres anys el Zoo ha reintroduït 220 exemplars d’aquest amfibi que forma part d’un pla de conservació exemplar que ha rebut el reconeixement internacional.

08/12/2019 10:58 h

Ajuntament de Barcelona

Dimarts, 10 de desembre, la població de ferrerets de la serra de Tramuntana tindrà 88 exemplars nous, procedents del Zoo de Barcelona. Aquesta és la tercera vegada que s’hi reintrodueixen ferrerets procedents del Zoo, ja que Barcelona participa activament en les actuacions de conservació d’aquesta espècie a l’illa. En els darrers tres anys s’han superat els 220 exemplars alliberats a l’ecosistema de la serra de Tramuntana, una fita que s’emmarca en el nou model de zoo, en què la línia de la conservació és prioritària.

Conservació del ferreret

El ferreret és una espècie d’amfibi endèmica de l’illa de Mallorca, és a dir, el seu hàbitat natural es restringeix a aquesta illa. A causa del descens de la població de ferrerets, l’any 1991 es va redactar el Pla de conservació d’aquesta espècie, que va arribar a estar en perill crític d’extinció. Gràcies a les actuacions de reintroducció d’exemplars, actualment el ferreret està catalogat com a espècie vulnerable, d’acord amb la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades