Sants-Montjuïc dona la benvinguda a 2023

Música, pirotècnia i una escenografia espectacular a l'espectacle amb què Barcelona celebra l'arribada de l'any nou a l'avinguda de la Reina Maria Cristina. Als barris de Sants-Montjuïc, el veïnat s'acomiada de 2022 i viu la nit de Cap d'Any amb diverses festes de caràcter comunitari que comencen... la nit del 30 de desembre!

29/12/2022 13:42 h

Mupert

La companyia Groupe F és l’encarregada d’un espectacle de Cap d’Any en què la música, la pirotècnia, una escenografia monumental i la innovació tecnològica més espectacular faran de l’avinguda de la Reina Maria Cristina un espai únic per acomiadar el 2022 i donar la benvinguda al 2023. L’espectacle, que aporta modernitat a la tradició i al ritu, farà un viatge per les cultures originàries del planeta Terra, celebrant la comunitat i el fet que haurem fet, junts, una volta al sol.

A partir de les 21.30 h agafarem lloc i escalfarem motors amb el ball de música, llums i aigua de la Font Màgica de Montjuïc (que aquesta nit excepcionalment no estarà aturada pel decret de sequera). A les 23.48 h, gaudirem d’un homenatge a l’art primigeni amb una banda sonora composta per Scott Gibbons (col·laborador habitual del director escènic Romeo Castellucci). Els 12 minuts fins a la mitjanit estaran dedicats a cultures diferents, simbolitzades a través de màscares que apareixeran a l’aire dibuixades pel vol de més de dos-cents drons. Després de les 12 campanades, on el cel s’il·luminarà a cada toc, donarem la benvinguda a l’any nou amb 12 minuts de focs artificials.

Pel muntatge de totes aquestes instal·lacions, que s’inicia el dia 27 de desembre, a partir de les 0 h del 31 de desembre (nit de divendres) i fins a les 2 h de l’1 de gener es prohibeix l’estacionament a l’av. Reina Maria Cristina (ambdós costats, inclòs motos en voreres i pl. Espanya), av. Francesc Ferrer i Guàrdia (costat mar, entre Maria Cristina i Mies van der Rohe), av. Av. Rius i Taulet (ambdós costats, entre Maria Cristina i c. Guàrdia Urbana, pl. Carles Buïgas, c. Guàrdia Urbana (davant pl. Viudes), av. Montanyans (costat Besòs del Palau Nacional i primers dos estacionaments esglaonats del costat Llobregat), mirador del Palau Nacional (ambdós costats). També l’estacionament de motos a la banda muntanya de la calçada muntanya de la Gran Via (sobrepassada la bifurcació amb ctra. Bordeta).

A partir de les 19 h del dia 31, o quan l’acumulació de públic ho faci necessari, es tallarà al trànsit l’av. Reina Maria Cristina. A partir de les 21 h es tallaran també av. Rius i Taulet i av. Francesc Ferrer i Guàrdia (entre els carrers Guàrdia Urbana i Mèxic). La pl. Espanya no es tallarà al trànsit fins que la concentració de públic no ho faci necessari. Llavors s’activaran els desviaments de trànsit corresponents a la Gran Via, av. Paral·lel i la mateixa pl. Espanya (Creu Coberta cap a la Gran Via en sentit Llobregat), que també pot arribar a tancar-se totalment per la part d’Hostafrancs en cas que l’acumulació de públic ho faci aconsellable.

Una alternativa per celebrar a Montjuïc l’arribada de l’any nou és la festa del Poble Espanyol, amb bona música i bon ambient des de les 22.30 fins a les 6 h de la matinada. Tots els hits del moment hi sonaran per fer-vos gaudir d’una vetllada inoblidable en aquest recinte emblemàtic de la ciutat.

Altres celebracions als barris

L’any arriba a la Marina un dia abans que a la resta del món amb les ja tradicionals precampanades a la Casa del Rellotge i la festa Viva 2023 als jardins de Can Farrero. L’espectacle i el cotilló és gratuït, però cal recollir-ne els tiquets abans en aquest centre cívic o bé, a les tardes, a la Sala Pepita Casanellas (no inclou el raïm). El programa és:
22 a 23.50 h – Ball amb la Tropical
23.50 a 0.00 h – Precampanades
0.01 h – Aeri de focs
0.05 a 0.30 h – Ball amb la Tropical

El Poble-sec s’acomiada de 2022 dissabte a les 12 h a la plaça del Sortidor amb l’Home dels Nassos, aquell que cada 31 de desembre surt a passejar amb tants nassos com dies té l’any. Amb ell com a protagonista, el Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec hi ha organitzat una xocolatada i tallers infantils per a tots els nens i nenes del barri.

A Sants, la Comissió de Festes del Carrer de Valladolid posa música a la nit de Cap d’Any amb DJ Sarkeda fins a les 3 h. El carrer de Valladolid romandrà tancat a la circulació de vehicles entre Santa Caterina i Alcolea a partir de les 20 h. El Casal Independentista Jaume Compte ha organitzat la festa d’1 a 6 h a l’auditori de les Cotxeres de Sants, però les entrades (16 € per a sòcies, 18 € per a no sòcies) ja es van posar a la venda els dies 14 i 15 de desembre al mateix casal [ENTRADES EXHAURIDES].

A la Bordeta, les campanades de l’església de Sant Medir donaran la benvinguda a l’any amb música, focs artificials i un ambient molt familiar en l’espectacle que cada any hi organitza Sants 3 Ràdio. També cal portar-hi el raïm de casa.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades