Cap de setmana: Cap a una mobilitat més sostenible!

15/09/2016 08:17 h

Susagna Alcón

Les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura promouen els desplaçaments a peu, en bici o en transport públic. A més, la Cursa de la Mercè inicia el programa de la festa i l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Barcelona celebra una festa amb actuacions musicals i activitats cognitives per a grans i petits.

Connecteu-vos al web Cap de setmana

Aquest cap de setmana comença la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb l’objectiu de promoure una ciutat més verda, més saludable i menys contaminada. Entre el 16 i el 22 de setembre, les activitats organitzades incentiven els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic.

Les propostes, promogudes en col·laboració amb diferents entitats, es duen a terme arreu de la ciutat i hi podeu trobar diverses caminades, pedalades, debats i tallers per personalitzar i reparar bicicletes. La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura s’emmarca dins la European Mobility Week, en què centenars de ciutats de diversos països del món organitzen activitats per conscienciar sobre un model de mobilitat més saludable, segura i sostenible en benefici de tothom.

La Cursa de la Mercè obre la festa!

Diumenge, a partir de les 9.30 hores, els corredors donaran el tret de sortida a les celebracions de la Mercè d’enguany. La solidaritat és un dels puntals de la Cursa de la Mercè, que destina la totalitat de les inscripcions a diversos projectes solidaris. Aquest any, a més, es reedita el premi Córrer per Compromís, amb una dotació total de 150.000 euros.

Amb sortida i arribada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, el recorregut és de 10 quilòmetres. Per als participants amb mobilitat reduïda o algun tipus de discapacitat, la cursa adaptada és de 2 quilòmetres, que connecten la cruïlla entre els carrers de Sepúlveda i del Comte Borrell amb l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Som “Solidaris amb l’Alzheimer”

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Barcelona organitza una festa aquest dissabte entre les 10.00 i les 19.00 hores al parc de la Ciutadella. Amb el lema “Un dia per recordar” i coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer, l’entitat durà a terme activitats cognitives per a grans i petits. Durant tota la jornada hi haurà diverses parades de beure i menjar i moltes actuacions musicals.