Cap de setmana: Dia Mundial de les Ciutats, art mediambiental i jornada inclusiva

L'agenda del cap de setmana arriba amb tres propostes amb un clar to social. Dijous, divendres i diumenge se celebren al Recinte Modernista de Sant Pau una sèrie d'actes emmarcats dins la commemoració del Dia Mundial de les Ciutats 2017 i el tema central d'enguany és "ciutats obertes, governs innovadors". Al Museu Marítim s'obre l'exposició de Drap-Art, que se centra en el poder transformador de l'art a l'hora de protegir el medi ambient, especialment, els oceans. Dissabte, a l'Arc de Triomf, la V Jornada Inclusiva d'Esport Adaptat pretén normalitzar la discapacitat a la societat.

02/11/2017 11:46 h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

El Dia Mundial de les Ciutats, que es va commemorar a tot el món el 31 d’octubre, vol conscienciar la societat sobre la importància del desenvolupament urbà basat en la cooperació i la resposta als problemes i reptes actuals. El tema escollit per a aquest any és “ciutats obertes, governs innovadors” i la ciutat amfitriona és Guangzhou (Xina).

A Barcelona, ONU-Habitat ha organitzat un ventall d’activitats obertes i dirigides a públics diversos al Recinte Modernista de Sant Pau. Així, dijous, 2 de novembre, a les 18.30 hores se celebra una xerrada urbana sobre innovació en governament i ciutats obertes. L’endemà a les 9.00 hores tindrà lloc un taller sobre el sistema de geotèrmia. El Recinte Modernista és, en aquest sentit, un exemple de qualitat, sostenibilitat i eficiència energètica, i de recuperació d’edificis patrimonials aplicant-hi les noves tecnologies i tècniques per a l’estalvi energètic.

Diumenge al matí, en el mateix recinte, tindran lloc un seguit d’activitats i tallers adreçats a un públic familiar.

El festival Drap-Art

El Museu Marítim de Barcelona presenta del 3 al 26 de novembre el festival Drap-Art, un esdeveniment cultural que té com a eix central la força de l’art com a eina transformadora en matèria mediambiental. La temàtica d’aquest any és la contaminació dels mars i totes les deixalles que s’hi acumulen.

Al festival, organitzat per l’associació Drap-Art, hi participaran més de quaranta artistes, talleristes, comerciants, emprenedors i creadors, que presentaran les seves obres i plantejaran activitats educatives i divulgatives.

El cap de setmana vinent, 4 i 5 de novembre, es faran dues accions col·lectives. Dissabte, diversos col·lectius i artistes convidaran a una neteja de platges i fons marí combinada amb activitats divulgatives per visibilitzar el problema dels residus. Diumenge, StudioWatt presentarà un taller per teixir una xarxa de pescar feta amb bosses de plàstic.

Jornada inclusiva a l’Arc de Triomf

Dissabte al matí, a l’Arc de Triomf, tindrà lloc la V Jornada Inclusiva d’Esport Adaptat, per divulgar l’esport adaptat i els materials que s’utilitzen a fi de normalitzar la discapacitat en la societat. La jornada, en què es recordarà els Jocs Paralímpics de Barcelona 1992, homenatjarà tots els esportistes catalans que van competir en aquella data històrica.

La V Jornada Inclusiva està organitzada per quatre federacions de l’esport adaptat: la Federació Catalana d’Esports per a Cecs; la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual – ACELL, i la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física.