Cap de setmana: Dies de primavera amb dansa, cultura popular i la Fira d’Abril

Uns quants barris barcelonins celebren aquest cap de setmana, amb espectacles i exhibicions al carrer, el Dia Internacional de la Dansa, que es festeja arreu del món el 29 d’abril. Dissabte, 28 d’abril, l’Aplecat porta a Nou Barris el folklore i la cultura popular catalans. Des de divendres fins al 6 de maig, l’alegria, la festa, els colors, el ‘pescaíto’ i les sevillanes tornen al Fòrum amb la Fira d’Abril.

25/04/2018 13:06 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

La ciutat de Barcelona s’afegeix a les celebracions pel dia Internacional de la Dansa amb una sèrie d’actes en diversos barris. Des del 24 d’abril fins al 6 de maig, el districte de Gràcia celebra la XI Setmana de la Dansa a Gràcia, en la qual prenen part 300 ballarines i ballarins i 20 entitats. Aprofiteu les jornades de portes obertes en diferents equipaments del barri i no us perdeu les actuacions a les places de la Virreina, del Diamant i del Sol. Si en voleu més informació, consulteu-ne el programa.

Dissabte, 28 d’abril, al Centre Cívic Zona Nord (Nou Barris), a les 11.30 hores, se celebra el Dia Internacional de la Dansa amb una mostra de balls i coreografies i una classe oberta de zumba. Del 27 d’abril a l’1 de maig, el festival Tudanzas omple d’activitats el nucli antic amb activitats, actuacions i tallers per a petits i grans entorn de la dansa, el llenguatge del cos i la seva interacció amb l’espai urbà. Si en voleu llegir tot el programa, cliqueu aquí.

Cultura popular a Nou Barris

Passada la festa cultural i ciutadana de Sant Jordi, la cultura popular torna a Nou Barris amb l’Aplecat, que se celebra dissabte a la marquesina de la via Júlia. Els actes començaran a les 10.30 hores amb una mostra d’elements folklòrics i un ball de gegants.

Al migdia hi haurà una ballada de sardanes amb la cobla La Nova Blanes. A la tarda tindrà lloc un concert coral amb la Societat Coral L’Ideal d’en Clavé, una actuació de la Banda Simfònica de Roquetes i havaneres, amb el grup Mar i Vent. Clourà la festa un espectacle del Grup de Foc de Nou Barris.

Fira d’Abril al parc del Fòrum

Un any més, les casetes i la festa de la Fira d’Abril tornen al parc del Fòrum. Des del 27 d’abril fins al 6 de maig, les sevillanes, els colors, l’ambient de festa, el finito i el pescaíto seran els protagonistes d’aquesta tradicional celebració primaveral, que aquest any arriba a la 47a edició.

Etiquetes associades a la notícia