Cap de setmana: Els Tres Tombs de Sant Andreu, la Festa Major de Sant Antoni i el Seguici de les Basíliques al Gòtic

El segon cap de setmana del nou any 2019 arriba amb força amb diversos actes de cultura popular. Dissabte se celebren Els Tres Tombs Infernals a la plaça de Can Fabra i l’endemà Sant Andreu viu la cavalcada dels Tres Tombs. Des de divendres, 11, fins diumenge, 20 de gener, el barri de Sant Antoni celebra la festa major amb despertades, cercaviles de gegants, correfocs i actes populars i lúdics per a tots els públics. Dissabte a la tarda-vespre també se celebra el Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga, un acte que rememora les desfilades d’imatgeria festiva dels segles XVII i XVIII.

10/01/2019 16:44 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Després del Nadal, el Cap d’Any i el dia de Reis, comença el cicle festiu de Sant Antoni. I Sant Andreu viu aquesta festa amb molta intensitat aquest cap de setmana. Dissabte al vespre, a la plaça de Can Fabra se celebren Els Tres Tombs Infernals, en què la Colla Satànica de Sant Andreu explica com Satanàs va temptar Sant Antoni amb plaers terrenals com la beguda i el sexe. Aquest any la representació s’ambienta en la unitat d’urgències d’un hospital i barreja mitologia, pirotècnia i un correfoc triple.

Diumenge al matí, el barri de Sant Andreu de Palomar celebra també Els Tres Tombs amb tota mena de cavalls, genets, carruatges i els llancers de la Guàrdia Urbana. La concentració tindrà lloc a les 10.00 hores al parc de La Maquinista de Sant Andreu. A les 11.30 hores està prevista la sortida, i a les 12.15 hores es portarà a terme la benedicció dels animals a la plaça d’Orfila.

Sant Antoni està de festa

Des de divendres i fins al 20 de gener, el barri de Sant Antoni està de festa major. A més dels actes tradicionals d’una festa major, com ara la despertada, la cercavila de gegants i el correfoc, el programa d’activitats també inclou la cavalcada dels Tres Tombs i la rifa del porquet. A la festa no faltaran activitats populars, lúdiques, infantils, trobades gastronòmiques i de comerç i tallers. Consulteu el programa de la festa major del 2019 aquí.

Comença la temporada gegantera

Dissabte a la tarda també se celebra el Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga, un acte que recorda les desfilades d’imatgeria festiva que es feien als segles XVII i XVIII. El convidat d’honor d’aquest any és el Ball d’Espases de Cervera, una tradició històrica única que es va recuperar l’any 2016. La festa començarà a les 18.30 hores. La cercavila pel Gòtic sortirà de la basílica del Pi i es dirigirà cap a l’església de Santa Maria del Mar.

 

Etiquetes associades a la notícia